DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Sainz: Az autó lett jobb, nem a taktika

Carlos Sainz szerint nem a stratégál ugrottak szintet 2024-re, hanem a Ferrari autója, amely jóval nagyobb rugalmasságot enged meg idén a csapatnak.

Óriási előrelépést tett a gumikezelés terén a Ferrari, ez pedig a stratégia szempontjából is jó pár lehetőséget megnyit a csapat számára – erről beszélt Carlos Sainz, a Scuderia bombaformában lévő F1-es pilótája.

A spanyol szerint nem a stratégák ugrottak szintet 2024-re, nem azért tudtak jó opciókat választani és ezzel legyőzni a McLarent Suzukában, hanem azért, mert az autó erre lehetőséget ad.

„Az utóbbi három év során fejlődtünk a stratégiák terén, de az idei nagy előrelépés egyszerűen az autó miatt van” – mondta Sainz az Autosportnak.

240067-scuderia-ferrari-japanese-gp-sunday_8855714d-f26d-411e-8967-fec5fd28cbc3_resize



„Most van egy autónk, ami megengedi, hogy rugalmasak legyünk taktikailag, és ez tavaly nem volt meg, ott egyszerűen be volt határolva, hogy bizonyos körökben ki kell jönnünk kereket cserélni. Nem tudtuk elnyújtani az etapunkat” – tette hozzá a spanyol.

„Annyira kopott a gumink, hogy mindig úgy tűnt, hogy más emberek meg tudták nyújtani az etapjaikat, és fel tudtak ránk zárkózni a keményebb abroncsaikon. Tavaly nulla rugalmasságunk volt, semmit sem tudtunk tenni, emiatt tűnt úgy, hogy rosszul választottunk stratégiát sok esetben. De amint az autó jobban kezeli a gumikat, és a két pilóta jobban tudja nyomni, vagy gyakrabban tudja nyomni, akkor az extra rugalmasságot jelent, és a stratégia is jobbnak tűnik.”

Hogy a Ferrari miért győzte le a McLarent Suzukában, arról ebben a cikkünkben írtunk Formula Plusz rovatunkban – a Scuderia egyszerűen versenytempóban múlta felül a wokingiakat, ami az utóbbi évek után üdítő fejlődésnek számít Maranellóban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: