DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 16. vasárnap
F1

Közép-Európa és a magyar MNASZ is kiáll az FIA-elnök mellett

Az amerikai szövetségek után a közép-európai tagszervezetek – köztük a magyar – is támogatásáról biztosította Mohammed ben Sulayemet.

Turbulens heteket él át a Nemzetközi Automobil Szövetség és 2021 végén megválasztott elnöke, Mohammed ben Sulayem, aki két vizsgálat kapcsán is fókuszba került. Az FIA első embere kapcsán egyfelől olyan panasz érkezett egy névtelen bejelentetőtől, hogy be akart avatkozni a tavalyi Szaúd-arábiai Nagydíj végeredményébe Fernando Alonso büntetésének eltöröltetésével.

Emellett egy másik ügyben pedig az volt a vád, hogy arra utasította az illetékeseket, hogy akár nem létező hibák feltárásával meggátolják, hogy homologizációs engedélyt kapjon a Las Vegas-i pálya. Az FIA végül a vizsgálata során felmentette a vádak alól Ben Sulayemet.

f1-bensulayem-fia_2Mint arról múlt héten beszámoltunk, az észak- és dél-amerikai tagszervezetek példátlan összefogást mutatva támogatásukról biztosították Ben Sulayemet, egyúttal azt javasolták az FIA-nak, hogy tegyen jogi lépéseket azok ellen, akik „alap nélkül rágalmazták” a vezetőség tagjait.

Most hasonló kiállást mutatnak a közép-európai tagszervezetek, köztük a magyar MNASZ is, amelyek szintén egy nyílt levélben fogalmazták meg támogatásukat Ben Sulayem mellé. Az FIA honlapján publikált levélben úgy fogalmaznak, hogy a Szövetség nehéz helyzetben találta magát, éppen ezért „fontos, hogy együttesen kiálljunk néhány ember ellen, akik alaptalan támadásokkal igyekeznek gyengíteni az FIA legfelsőbb szerveit”, különösen az elnököt.

fia-level_1

Hozzáteszik: most minden eddiginél jobban szükség van az erős vezetésre, és egyúttal a tagszervezetek támogatásukról biztosítják Ben Sulayemet ezekben „a nehéz és turbulens” időkben.

A levelet 14 tagszövetség vezetője írta alá, köztük a magyar MNASZ is: ezen kívül az albán, az osztrák, a bosnyák, a horvát, a cseh, a koszovói, a macedón, a máltai, a montenegrói, a lengyel, a szerb, a szlovén és a szlovák szervezetek elnökei szerepelnek rajta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: