DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

„Jó autó nélkül Hamilton sem tud futamot nyerni”

Saját maga számára egy álom beteljesedése volt a Ferrari-szerződés, Hamilton viszont győzni igazolt Maranellóba – Giancarlo Fisichella arról beszélt, mire számít az évszázad átigazolásától.

Giancarlo Fisichellának hosszú F1-es karrierje végén, 2009-ben adatott meg, hogy beteljesítse nagy álmát, és a Ferrari versenyzője legyen, miután a súlyos balesetet szenvedő Felipe Massa helyettesítésére eredetileg felkért Luca Badoer borzalmas teljesítményt nyújtott.

fisichella-ferrari



A Spában még a Force Indiával valószerűtlen dobogót szerző olasz hazai pályán mutatkozott be a Scuderia színeiben, amit így idézett fel a Mirrornak: „A karrierem végén jártam, és nem számítottam erre a lehetőségre. Tudtam, hogy nehéz lesz más autóba ülni, különösen a szezon végén, ráadásul egy olyan autóba, amit a Force Indiához képest nagyon bonyolult vezetni.”

„Nagyon nehéz volt, de a pályafutásom végén jártam, és ez volt az álmom fiatal korom óta, szóval azonnal igent mondtam” – mondta Fisichella, akit aligha meglepő módon Lewis Hamilton átszerződése kapcsán kérdeztek meg arról, hogy milyen egy karrier végén a Ferrarihoz igazolni.

hamilton-ferrari_1

Fisichella rámutatott, hogy Hamilton csak akkor lehet sikeres, ha a Ferrari jobb autót tud alá adni, mint 2022 óta a Mercedes teszi: „Lewis hétszeres bajnok és nagyszerű pilóta, de jó autó nélkül, ahogy a Mercedesnél az elmúlt években, egyetlen futamot sem tudott nyerni!”

„Rengeteg tapasztalattal rendelkezik, és jót fog tenni a Ferrarinak, de szüksége lesz egy jó autóra, és meg kell tanulnia, hogyan viselkedik a versenygépe. Be kell illeszkednie a Ferrari családba, ami időbe telik” – mondta, majd így folytatta:

„Nyilvánvalóan lesz rajta nyomás, de Lewis tudja, hogyan kell ezt kezelni. Nem lehet mentség, ha valaki egy új csapathoz igazol, hogy időre van szüksége, hogy megtanulja a dolgokat. De biztos vagyok benne, hogy ez nem lesz probléma számára.”

hamilton-2024

Az olasz expilóta arra is rámutatott, hogy Hamiltonnak és a Ferrari saját növendékének, Charles Leclerc-nek együtt kell dolgoznia a sikerekért: „Mindketten nagyszerű versenyzők. Charles már több éve a Ferrarinál van, így már mindenkit ismer. Az emberek azt várják tőle, hogy idén futamokat nyerjen, de jövőre is Lewisszal együtt.”

„Biztos vagyok benne, hogy össze fognak dolgozni, és ez jó lesz. És bár egymáshoz fogják mérni őket, fontos lesz számukra, hogy összedolgozzanak.”

leclerc-saudi-1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: