DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

VCARB: A versenyen már jó volt Daniel...

Laurent Mekies, Peter Bayer és Christian Horner is azt emelte ki, hogy a futamon már jól dolgozott Daniel Ricciardo, és a hétvége kezdetén tévedt be az erdőbe.

Sajtóhírek szerint nagyon közel áll F1-es karrierje befejezéséhez Daniel Ricciardo, a Red Bull ugyanis a következő hetekben kiteheti a VCARB autójából, hogy Liam Lawsonnak adja a helyét – az energiaitalosok második számú istállójánál viszont egyelőre (nyilvánosan) támogatják az ausztrált, és azon dolgoznak, hogy megtalálják a korábbi futamgyőztes szenvedésének okait.

„Az az igazság, hogy olyan autót kell neki adnunk, amiben jobban érzi magát, mert Yukinak olyan volt az autó, ami kézre állt neki már az első szabadedzéstől kezdve. Daniellel ezt valószínűleg csak az időmérőn értük el, onnan kezdhetett el építkezni, és úgy érezzük, hogy a futamon ezt meg is csinálta” – mondta Laurent Mekies csapatfőnök.

SI202403210097_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



„Olyan gyors volt, mint a pontszerzők, szóval a top tízért harcolhatott volna egy jobb rajtpozícióval. Pozitívum, hogy Daniel nagyon erős versenyt rakott össze még úgy is, hogy hátulról rajtolt” – tette hozzá.

A Visa Cash App RB vezérigazgatója, Peter Bayer sem támadta a versenyzőt:

„Szerintem félreértelmezte az adatokat, és átnéztük vele mi is őket abból a szempontból, hogy mit láttunk” – mondta arról, hogy Ricciardo túl kemény volt magával a Yuki Tsunodával szembeni időmérős lemaradásával kapcsolatban.

„Az időmérőn megvolt a tempója, ha ez már pénteken meglett volna, akkor tudott volna építkezni. Biztos vagyok benne, hogy akkor a top tízben lett volna az időmérőn.”

SI202403230175_hires_jpeg_24bit_rgb_resize

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke sem volt túl kemény korábbi versenyzőjével:

„Szerintem a versenyen már pont olyan jó volt, mint Yuki” – mondta a brit.

Ricciardónak a hírek szerint két versenyhétvégéje maradt arra, hogy meggyőzze a vezetőket arról, hogy érdemes megtartania – jelenleg a karrierje folytatásáért küzd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: