DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Az F1-es folytatás a tét Ricciardo számára?

A következő hetekben komoly nyomás alatt lehet Daniel Ricciardo, aki nem hogy a Red Bull-ülés, hanem a visszavonulás felé halad 2024-ben.

Az idei első két versenyhétvége során elmaradt Yuki Tsunodától Daniel Ricciardo, ezzel pedig nem hogy a Red Bull második számú ülésétől távolodik, hanem lassan az F1-től is: az ausztrál pilóta egyszer már kikopott a mezőnyből, tavaly az energiaitalosok visszahozták, felrémlett előtte a remény egy esetleges topülésre is Max Verstappen mellett.

Ehhez azonban idén muszáj lenne legyőznei Tsunodát, méghozzá egyértelműen: ugyan pár futama még lehet arra, hogy magára találjon, és teljesítse a küldetését, de az biztos, hogy enélkül nem lehet beültetni őt a Red Bullba, nem lehet ő Sergio Perez utódja. Perez egyébként ráadásul jól is kezdte 2024-et, egyelőre nincs is különösebb ok arra, hogy lecseréljék, Ricciardónak tehát valami extrát kellene mutatnia ahhoz, hogy esélyt teremtsen magának.

SI202403080572_hires_jpeg_24bit_rgb_resize_1



Dr. Helmut Marko már beszélt arról Dzsidda után, hogy az ausztrálnak hamarosan elő kell állnia valamivel, és több fronton felmerült az is, hogy a tavaly remekül debütáló Liam Lawson lesben állva várja a lehetőséget. A Red Bullnál pedig nem szokatlan az, hogy ha úgy ítélik meg, akkor akár szezon közben is pilótát cserélhetnek.

Könnyen lehet, hogy Ricciardo a következő nagydíjakon a karrierje megmentéséért autózik majd, erről is beszéltünk Pitwall című hírösszefoglaló műsorunkban. Tekintsétek meg az adást (a Visa Cash App RB-vel 23:03-tól foglalkozunk), és iratkozzatok fel a YouTube-csatornánkra, hogy ne maradjatok le hasonló tartalmainkról!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: