DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Coulthard és Jordan: Mi utalhat Alonso visszavonulására?

David Coulthard és Eddie Jordan véleményezett: az egykori versenyző és a volt csapatfőnök látnak árulkodó jeleket Alonso visszavonulásra, de mindketten szívesen látnák továbbra is a mezőnyben a spanyolt.

Fernando Alonso az egyetlen világbajnok a mezőnyben, aki még nem rendelkezik szerződéssel a 2025-ös szezonra – a spanyol elmondása szerint még ő sem tudja, megvan-e benne a motiváció a folytatáshoz. A 42 éves, kétszeres világbajnok Dzsiddában így felelt a folytatással kapcsolatos kérdésekre:

„Először is nekem kell eldöntenem, hogy mit szeretnék csinálni a jövőben. Hogy ismét néhány évet ennek a sportnak szeretnék-e szentelni, amit nagyon kedvelek. Ezt a döntést egyedül kell meghoznom. Gondolkoznom kell rajta, majd egy csapathoz elköteleznem magam – majd elfogadnom, hogy abban a néhány évben arra az alakulatra kell száz százalékosan koncentrálnom.”

Coulthard szerint blöffölésről is lehet szó



Az egykori skót pilóta, David Coulthard szerint Alonso képes az ehhez hasonló nyilatkozatokkal manipulálni a nagyközönséget – most is megvan rá az esély, hogy ez történik. A Formula for Success podcastban így fogalmazott: „Fernando sosem volt olyan pilóta, aki kétségek között lett volna. Megvan az intelligenciája ahhoz, hogy manipuláljon helyzeteket. Azonban a hétvégén úgy nyilatkozott, hogy saját magával kell megbeszélnie a folytatás lehetőségét, és megtalálni továbbra is a motivációját.”

„Nem tudom, hogy ez dupla blöffölés-e. Hiszen egy ilyen nyilatkozat után kimegy a pályára, és az élmezőnnyel tartja a tempót – nem teljesen az elejével, de jó pozícióban van, és nagyon erős futamokat teljesít.”

Eddie Jordannek a következő kérdésekkel adta át a szót Coulthard: „Úgy gondolod, hogy az Astontól próbál eloldalazni, és egy nagyobb lehetőség után menni? Talán a Mercedeshez, ha az valóban jobb csapat lenne neki úgy, hogy előrébb kvalifikálta magát náluk? 42 éves matadorként van még benne néhány év?”

Klasszikus előjelek

Eddie Jordan egykori csapatfőnök még szívesen látná a spanyol veteránt a versenyhétvégéken – bár olyan jeleket vélt felfedezni, melyek akár a visszavonulását is indikálhatják: „Ő egy igazi klasszis. Szerintem maradni fog. Egy igazi világbajnok, bár a menedzselési képességeivel, vagy a menedzsereivel szemben kritikus vagyok – az ő tehetségével legalább négy világbajnoki címet kellett volna nyernie.”

„Úgy érzem, most számolgat. Nemrég vett egy új hajót, ami szerintem gyakran egy előjel – te is vettél hajót, mielőtt visszavonultál volna” – mondta Coulthardnak. „Én is ugyan így tettem. Az emberek gyakran vesznek ilyen dolgokat, mielőtt végleg elköszönnének – meglátjuk, mi lesz.”

„De Fernandónak a Formula-1-ben kellene maradnia, hiszen egy nagyon izgalmas pilóta. Ameddig csinálni szeretné, az én szívemben mindig lesz hely számára.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: