DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Menetrend: így folytatódik az F1 2024-es szezonja

Két versenyhétvégén túl vagyunk, most üres hétvége vár ránk, jövő héten viszont folytatódik a 2024-es szezon: mi vár ránk a következő időszakban?

A Bahreini és Szaúd-arábiai Nagydíjakat egymást követő hétvégéken, back-to-back rendezték meg, ráadásul a ramadán miatt mindkét versenyre szombaton került sor.

A március 15-ei hétvégén nem lesz F1, azt követően viszont igen: jön a szezon első vasárnapi nagydíja, a helyszín pedig Melbourne lesz. Az Ausztrál Nagydíj kora reggeli időpontokat jelent, az időmérőt szombat reggel 6:00-kor, a futamot pedig vasárnap reggel 5:00-kor rendezik majd, de a  szombati harmadik, és a pénteki első szabadedzést például 2:30-kor nézhetjük meg.

Húsvét hétvégéje ismét F1 nélküli lesz, majd április 5-7-én következik Suzuka és a Japán Nagydíj. A Távol-Kelet szintén korai időpontokat eredményez, az időmérőt szombaton reggel 8:00-kor, a futamot pedig vasárnap reggel 7:00-kor rendezik majd.

SI202403020328_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



Ezt egy újabb üres hétvége követi, majd április 20-án jön a szezon első sprintfutama: a naptárba hosszú évek után visszatérő Kínai Nagydíj, Sanghaj ad majd ennek otthont. A hétvége lebonyolítása úgy néz majd ki, hogy magyar idő szerint pénteken délelőtt 9:30-kor rendezik a sprint időmérőjét, szombaton reggel 5:00-kor a sprintfutamot, 9:00-kor a nagydíj időmérőjét, majd vasárnap reggel 9:00-kor a nagydíjat.

Így fut ki az április, majd május első hétvégéjén jön Miami és a második sprint (érezhetően felpörög a szezon), majd az első európai eseményre a május 17-19-ei hétvégéig kell várni – akkor látogat a mezőny Imolába, utána back-to-back jön Monaco, és a szokásos kanadai kirándulást leszámítva dübörögni kezd az európai idény.

A következő hetek programja tehát még Keleten zajlik majd, és nem lesznek back-to-backek, minden futam után jön egy szünet.

A teljes versenynaptár ezen a linken tekinthető meg!

Arról pedig, hogy miért érdemes követni az idei szezont is, Pitwall Talk című műsorunkban beszéltünk – nézzétek meg és iratkozzatok fel a YouTube-csatornánkra:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: