DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Ferrari: Megfeleztük a hátrányunkat!

Fred Vasseur szerint jönnek az új fejlesztéseik, de a lényeg, hogy azokat hasznosítani is tudják. Úgy látja, hogy egy év alatt felére csökkent a hátrányuk.

Nincs túl nagy hátrányban a Red Bullhoz képest a Ferrari – állítja Fred Vasseur, a Scuderia csapatfőnöke.

A francia szerint ugyan nehéz pontos képet rajzolni az erőviszonyokról, de ő azt látja az adatokból, hogy 2023-hoz képest egyértelműen sikerült közeledniük a világbajnok istállóhoz, és nemcsak tavaly a szezon közben tudtak előrelépni, de 2024-re is megtették a maguk lépését – a trend egyértelműen pozitívnak tűnik Maranellóban,

„Sosem könnyű világos képet látni a versenytempóról, mivel nem tudjuk, hogy ki mikor nyomja igazán. De ha a tavalyi évhez hasonlítjuk, akkor 1,1 másodperc körüli volt a lemaradásunk a Red Bullhoz képest versenytávon, most pedig négy-öt-hat tizedmásodperc, tehát megfeleztük a hátrányunkat” – idézi Vasseur szavait a Racingnews365.com.

240049-scuderia-ferrari-saudi-arabia-gp-race_079aedfb-0d6e-41ab-91d8-385101ad0647_resize



„A teljesítmény sok mindenből fakad, és az soha nem igaz, hogy van egy fegyverünk, amitől öt tizeddel gyorsabb lesz az autó, szóval mindenen fejlesztenünk kell. Így álltunk hozzá tavaly, és a végén tettünk előre egy szép lépést. Minden területen fejlesztenünk kell, de az biztos, hogy az aerodinamika kulcsfontosságú” – tette hozzá a francia.

„Vannak már készülőben lévő fejlesztéseink, de biztos, hogy ez mindenki másnál is így van. A fontos dolog pedig az, hogy ne csak fejlesztéseket hozzunk, de ezeket használni is tudjuk az autón – tavaly ebben végeztünk jó munkát.”

A Ferrari az első két futam után egyértelmű második erőnek tűnik 2024-ben, és bár a Red Bullhoz képest teljesen világos a lemaradása, de eddig egy körön, és versenytávon is a többiek előtt jár – főleg utóbbi nagy dolog, hiszen a futamokon 2023-ban még sokszor a McLaren, a Mercedes vagy éppen az Aston Martin is a vörösök előtt járt.

Eddig viszont csak a Ferrari tudott dobogót szerezni a Red Bullon kívül, Bahreinben Carlos Sainz, Szaúd-Arábiában pedig Charles Leclerc szerzett harmadik helyet, méghozzá meglehetősen magabiztosan – erre építhetnek a folytatásban is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: