DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Wolff: Megoldaná az ügyeket, ha tisztán látnánk

Toto Wolff szerint az FIA-elnökkel kapcsolatban felmerült vádak esetében is az átláthatóság lenne a lényeg: nyíltan kell kezelni az ügyeket, ez már egy ilyen világ.

Ahogy a Red Bull-ügyben, úgy a Mohammed ben Sulayemmel kapcsolatban felmerült vádak esetén is a nyílt, transzparens kommunikációt hiányolja Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője.

Wolffot Szaúd-Arábiában kérdezték arról, hogy mit szól az FIA-elnökről szóló legújabb hírekhez, melyek szerint a 2023-as dzsiddai hétvégén jelezte, hogy szerinte vissza kellene vonni Fernando Alonso büntetését, illetve szerette volna, hogy a tavalyi Las Vegas-i Nagydíj pályáján az illetékesek megtalálják azokat a pontokat, amelyek problémásak lehettek.

Az FIA annyit közölt, hogy valóban folyik belső vizsgálat, az eredményekről pedig majd tájékoztatnak – de sem magáról a vizsgálatról, sem az ügy részleteiről nem árult el többet, ahogy a Red Bull is igyekezett a nullánál is kevesebbet közölni a Christian Hornerrel kapcsolatos botrányról, és az abban zajló belső vizsgálatról.

f1-bahrain-thursday-342



„Szerintem ami jelenleg történik a sportban ezekben a különböző szituációkban, az az, hogy igazából nem tudjuk, hogy pontosan mi történt” – idézi Wolff szavait a Racingnews365.com.

„De a negatív kritikát a nyíltság és átláthatóság hiánya miatt kapjuk. Szerintem ez az, amit meg kell értenünk. Egy olyan világban élünk, ami átláthatóságot vár, és azt, hogy megértse a dolgokat, azt, hogy mi történt.”

„Bizonyos ügyekben megoldaná a helyzetet, ha a pletykákról bebizonyosodna, hogy nem igazak. Sportként erre kellene törekednünk. Meglátjuk, hogy mi lesz a vége” – tette hozzá.

Wolff korábban a Horner-ügyben is ennek adott hangot: ott is azt várta volna, hogy a Red Bull nyíltan kommunikál az ügyről, ehelyett az energiaitalosok csak annyit közöltek, hogy zajlik egy vizsgálat, majd annyit, hogy ez lezárult – közben viszont a találgatások miatt ez uralta, és uralja a mai napig is az F1-es közbeszédet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: