DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Bíróság, közlemény: előállhat a Hornert vádoló hölgy

Közel sincs még vége az év botrányának, a napokban újabb fejlemények következhetnek: itt tart most Christian Horner és a Red Bull ügye.

A Motorsport-Total német lap információi szerint hamarosan színre léphet a hölgy, aki megtette a házon belüli panaszt Christian Horner helytelen viselkedése miatt, és akit állítólag felfüggesztett a cég a belső vizsgálat lezárása után.

A lap úgy tudja, hogy (a BusinessF1 múlt heti cikkében meg is nevezett) női alkalmazott a napokban előállhat a maga verziójával a történtekről, és nyilvános közleményben tudathat bizonyos dolgokat a világgal.

Állítólag a hölgy elégedetlen Horner állításaival, és úgy érzi, hogy azok félrevezetőek, és nem hagyhatja, hogy továbbra is a csapatfőnök mondatai tematizálják a közvéleményt.

Azt a hétvége során már az ORF is közölte, hogy információi szerint a hölgy bírósághoz is fordul az üggyel annak ellenére, hogy a Red Bull belső vizsgálata végül felmentette Christian Hornert – a két lépés így egyben újabb komoly szála lehet az egyre szövevényesebb történetnek.

SI202403070110_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



A Motorsport-Total idézi a korábbi F1-es pilótát, Ralf Schumachert, aki szerint Horner helyzete tarthatatlanná válhat a Red Bullnál.

„Én azon a véleményen vagyok, hogy Christian Hornernek le kellene mondania, és igen, azt is gondolom, hogy le is fog mondani. Nem hiszem, hogy túl fogja ezt élni” – mondta Schumacher, rámutatva arra is, hogy különösen az Amerikai Egyesült Államokban kezelik  rendkívül érzékenyen az ilyen témákat, amit többek között a McDonalds vezérének lemondatása is igazolja.

Több sajtóértesülés szerint a Ford, a Honda és a Red Bull egyéb partnerei is elégedetlen a rossz hír,  valamint az ügy kezelése miatt – senkinek sem tetszik, hogy nem transzparens az, ami történt, vagy ami történik, hiszen csak akkor derülhet ki a teljes igazság, ha az energiaitalosok elmondják azt. Erre azonban egyelőre nem került sor, a jelenlegi háborús, bizonytalan helyzet pedig senkinek sem érdeke – a Motorsport-Total szerint ez hozhat olyan döntést a thai többségi tulajdonosban, Chalerm Yoovidhyában, hogy inkább mégis távozzon Horner, mert a maradása hatalmas károkat okoz ebben a közegben.

Erre erősít rá az F1-Insider is, amely szerint Horner akár már a következő napokban, az Ausztrál Nagydíj előtt elveszítheti a pozícióját – hatalmas fordulat lenne ez ahhoz képest, hogy nemrég erősítették őt meg abban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: