DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Exkluzív: Miért jött a Renault-nagyvezér Dzsiddába?

Luca de Meo, a Renault vezérigazgatója megérkezett a Szaúd-arábiai Nagydíj helyszínére, de vajon a jelenléte mit üzen az Alpine-nak? A Formula.hu megkérdezte a vezért.

Ha egy csapat a remélt nagy ugrás helyett erős visszalépéssel kezdi az idényt az F1-ben, az soha nem jó jel. Pláne akkor, ha egy gyári támogatású istállóról van szó, amely cirka három évvel ezelőtt abban reménykedett, hogy száz futamon belül világbajnoki esélyessé léphet elő. Az Alpine-nál ez történik: a francia márka gyári formációja előrelépésben reménykedett, de már az előszezonbeli teszten megmutatkozott, hogy az A524 típusjelű versenygép teljesítménye messze elmarad a várakozásoktól. 

A helyzet természetesen érdemben nem javult a bahreini évadnyitóra sem, pénteken pedig Dzsiddában már az Alpine-t birtokló Renault-konszern fővezére, Luca de Meo is megjelent a paddockban. Amikor ilyen helyzetben főguru látogat a helyszínre, az általában nem szokott jót jelenteni, azonban az olasz nemzetiségű vállalatvezér a Formula.hu-nak nyilatkozva cáfolta a különféle feltételezéseket.

f1-demeo



„Mindannyiunk számára csalódás a jelenlegi helyzet, de mindent megteszünk azért, hogy megtörténjen a várt előrelépés. Azért vagyok most itt, hogy kifejezzem a támogatásomat a csapat felé, amelyet remek szakemberek alkotnak” – mondta lapunknak de Meo közvetlenül azután, hogy megérkezett a helyszínre.

Az Alpine a tavalyi Belga Nagydíj közben egy szokatlan lépéssel lefejezte a csapat menedzsmentjét, az Otmar Szafnauert a csapatfőnöki pozícióban felváltó Bruno Famint azonban csak az idei évad kezdetén véglegesítették a posztján. A gyötrelmes szezonkezdet után a technikai részleg kulcsemberei közül többen is távoztak, a csapat pedig az új kinevezésekkel párhuzamosan átszervezéseket hajtott végre, így immáron három technikai igazgatót alkalmaznak. 

„Mindannyian tudjuk, hogy gyors megoldások ebben a sportágban nem léteznek, de a csapat dolgozik a helyzeten és bízom benne, hogy hamarosan jön az előrelépés” – fogalmazott de Meo, aki a Formula.hu érdeklődésére megerősítette: mivel az Alpine egy tradicionális francia márka, a gallok autóiparának egyik gyöngyszeme, ezért különösen fontos a vállalat számára.

Utóbbi kijelentésnek azért lehet jelentősége, mert az évadnyitó Bahreini Nagydíj hétvégéjén olyan pletykák terjengtek a paddockban, amelyek szerint egy amerikai befektetőcsoport szimatol az Esteban Ocont és Pierre Gaslyt foglalkoztató különítmény körül.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: