DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

„Ha újra ezt csinálom, gondok lesznek” – Tsunoda javítana viselkedésén

Elásták a csatabárdot a Visa RB-nél Yuki Tsunoda és Daniel Ricciardo bahreini nézeteltérése után. A japán pilóta a történteket követően bevallotta: dolgozik önuralmának javításán.

Feszültséggel indult az év a Visa Cash App RB-nél: miután a csapat arra utasította Yuki Tsunodát a Bahreini Nagydíj utolsó köreiben, hogy engedje el a lágyakon autózó Daniel Ricciardót, a japán pilóta enyhén fogalmazva is nehéz szívvel fogadta a csapat döntését. A futam leintése után is furcsa jelenetek következtek, Tsunoda ugyanis bevetődött kollégája mellé a levezető körön, kis híján ütközést okozva. Ricciardo „éretlennek” nevezte ifjú csapattársát a történteket követően, most pedig maga Tsunoda vallotta be, hogy változtatnia kell viselkedésén.

„Megbeszéltük a dolgot a csapattal a verseny után. Még mindig megvan az összhang, ugyanaz a célunk és megértjük egymást. Abban a pillanatban elég dühös voltam, de végül mégis elengedtem (Ricciardót – a szerk.), talán fél vagy egy kör elteltével. A csapat akkor úgy gondolta, jobbak az esélyei és én tiszteletben tartom a döntésüket.”



Rengeteg pletyka kering arról már hónapok óta, hogy a jobban teljesítő RB-pilótának esélye lehet megkaparintani Sergio Perez ülését a Red Bullnál a 2025-ös szezonra. Tsunoda tudja, ha neki is ez a célja, akkor mindenképp változtatnia kell hozzáállásán az ilyen esetekben.

„Természetesen javulnom kell ezen a téren. Ha újra csinálok valami ilyesmit, abból még gondok lesznek. Fejlődnöm kell, dolgozok is az ügyön és biztosan meglesz az eredménye. Több lépésből áll ez a folyamat. Bízok magamban, hogy tudok javítani ezen a dolgon, az pedig már az ő döntésük, hogy kellek-e nekik a továbbiakban, vagy sem. Főleg az önuralmamon dolgozok, de azon kívül biztos vagyok benne, hogy a legtöbbet hozom ki magamból és csak tovább kell fejlődnöm” – idézi a japánt a Formula-1 hivatalos honlapja.

Amikor arról kérdezték a 23 éves pilótát, minden rendben lesz-e, ha legközelebb istállója csapatutasítást ad a rádión keresztül, csak ennyit válaszolt: „Igen, remélem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: