DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Ricciardo: Zárt ajtók mögött beszéltünk Yukival

Az ausztrál szerint fontos volt, hogy ez a beszélgetés megtörténjen: nyíltak voltak egymással, úgyhogy tisztázták, amit kellett.

Kissé érthetetlen feszültség keletkezett a Bahreini Nagydíj hajrájában a Visa Cash App RB két versenyzője között: a csapat arra utasította Yuki Tsunodát, hogy engedje el a gyorsabb gumikon érkező Daniel Riccoardót – a japán ezt nehezen vette tudomásul, majd a levezető körben egy megmagyarázhatatlan manőverrel kis híján nekiütközött csapattársának. 

Az esetről mindkét pilóta beszélt még múlt hétvégén, és természetesen ezzel kezdődött számukra a Szaúd-arábiai Nagydíj sajtónapja is – az ausztrál szerint beszéltek erről házon belül:

ricciardo_1



„Nyilvánvalóan tudom, hogy minden bekerül az adásba, és valaki fel fogja kapni. Szóval oké, mondtam pár dolgot, de próbáltam elrakni inkább ezeket a megbeszélésre. Tudom, hogy nehezek ezek a dolgok, amikor rajtunk van a sisak, a futam végén megvan a frusztráció és kicsit el is fáradtunk. Ilyenkor néha olyat teszünk, ami karakteridegen, ezt is próbálom számításba venni” – mondta Ricciardo a Formula.hu jelenlétében.

„Elég dolog kiment a nyilvánosságba, de fontos volt, hogy mi is beszéljünk egymással a futam után. Szóval a technikai megbeszélésünk után volt egy privát megbeszélésünk is, ahol tisztáztuk a történteket. Fontos volt Yukinak, nekem és a csapatnak is, hogy ne legyenek problémáink a folytatásban. Ez az első futam volt, ezt kellett tennünk” – tette hozzá az ausztrál.

Amikor újra rákérdeztek nála a levezető körben történt esetről, így reagált:

„A levezető körben az ilyen dolgok nagyobb következményekkel járhatnak, de beszéltünk személyesen, privátban, zárt ajtók mögött, de nagyon nyíltan és transzparensen, most ez volt a helyes lépés számunkra.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: