DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ez volt a maximum Perez számára Bahreinben

A mexikói szűkszavúan, de elégedetten értékelt a szezonnyitót követően, ahol a 34 éves versenyző könnyedén zárt csapattársa mögött – apró gondjai ellenére.

Hozta a kötelezőt Sergio Perez és másodikként futott be a bahreini futamon Max Verstappen mögött. A mexikói az ötödik helyről indult, és már az első etap végére felért csapattársa mögé. A Red Bull pilótája elégedetten összegzett a futamot követően:

„Szerintem ez volt a maximum, amit elérhettünk” – kezdte Perez. „Elég trükkös verseny volt a gumikezelés miatt, úgyhogy sok mindent tanultunk a mai versenyből, ami fontos lesz a bajnokság szempontjából. Összességében ez egy jó szezonkezdet volt.”



A mexikói ezt követően a verseny kisebb nehézségeit fejtette ki – kezdve a gumikkal: „Igazából változott keverékről keverékre, hogy mennyire csúszkáltunk. Volt egy kis problémánk a motorfékkel, vezethetőséggel, ami itt nem egyszerű, mert sok alacsony tempójú kanyar van. Biztos vagyok benne, hogy ezeket kielemezzük ma, és tanulunk belőle Dzsiddára."

A Red Bull Max Verstappen leggyorsabb körével a lehető legtöbb pontot húzta be Bahreinben, így Perez ennek megfelelően zárta értékelését is: „Csapat szempontból lendületben vagyunk, úgyhogy ezt kell megőriznünk a következő hétvégéken.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: