DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 14. péntek
F1

Hamilton még a szüleinek sem mondta el a Ferrari-igazolást

Az ösztöneire hallgatott, amikor eligazolt a Mercedestől, nem volt sok ideje átgondolni, de senkit sem vont be ebbe az ügybe, még a saját szüleit sem.

Még a szüleinek sem mondta el Lewis Hamilton, hogy a Ferrarihoz szerződik – csak a bejelentés napján tudták meg, hogy a hétszeres világbajnok 2024 végén elhagyja a Mercedest és Maranellóba igazol.

Február 1-jén robbant a bomba, a nap már a pletykákról szólt, majd este megérkezett a két istálló összehangolt, hivatalos bejelentése a transzferről – Hamilton pedig egészen addig senkinek sem szólt róla.

„Senkivel sem beszéltem, még a szüleimnek sem mondtam el a bejelentés napjáig, szóval senki nem tudott róla. Tényleg magam akartam ezt csinálni, mert végül nekem kellett rájönnöm, hogy mi a legjobb számomra” – mondta Hamilton a BBC podcastjében.

429666812_799075958930609_3524378447351598651_n



„Nagyon gyorsan történt az egész. Felmerült a lehetőség, és úgy voltam vele, hogy ezen egy másodpercre el kell gondolkodnom – nem tudtam, hogy mit tartogat a jövő, vagy hogy meddig fogok versenyezni, de azt igen, hogy szupermotivált és izgatott voltam a versenyzés miatt. Nem volt sok időm gondolkodni rajta, az ösztöneimre kellett hallgatnom, és úgy döntöttem, hogy elfogadom ezt a lehetőséget” – tette hozzá a brit.

Ami a hosszabb távút illeti, valószínűleg itt csúszott félre a mercedeses folytatás – Hamilton még tovább akart versenyezni, a csapat viszont már inkább az őt követő jövőre készült.

Toto Wolff csapatvezető is úgy fogalmazott, hogy mindkét fél tudta, hogy az 1+1 éves szerződés milyen lehetőségeket jelent – ők „nem tudtak” hosszabb távra aláírni, Hamilton pedig úgy döntött, hogy él a szerződéses jogával, és kilép ebből a megállapodásból.

A történetről a hétfői Pitwallban is beszélgettünk:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: