DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Sajtó: a héten bejelentik, hogy marad-e a Red Bullnál Horner

Sajtóértesülés szerint a napokban pont kerülhet a Christian Horner elleni vizsgálatra, és megszületik a döntés a csapatfőnökkel kapcsolatban.

A Racingnews365.com számolt be arról saját forrásaira hivatkozva, hogy a héten bejelentik a Christian Horner ellen zajló belső Red Bull-vizsgálat eredményét. A portál úgy tudja, hogy az anyavállalat által megbízott külső szakértő egy több mint 100 oldalas anyagot adott át a meghallgatás(ok) után, ezt értékelve kell döntést hoznia az energiaitalosok vezetőségének.

A vizsgálat még február első napjaiban indult, illetve akkor lett hivatalos, azóta pedig a Red Bull semmit sem kommunikált róla azon kívül, hogy illetlen viselkedés miatt indították el a folyamatot, és külső szakértőt bíztak meg a kivizsgálásával.

f1-horner-2024



Az utóbbi két hétben nem nagyon történt fejlemény az ügyben, viszont körülötte elég sok minden zajlott: az F1 és az FIA is a megoldást és a lezárást sürgette, a napokban pedig a Red Bull-lal partnerségre lépő Ford lengette be, hogy le kell zárni a kérdést, vagy akár az is megtörténhet, hogy a jóhírük védelmében kihátrálnak ebből a szerződésből.

A pontos vádakról nincsenek hivatalos információk, csak annyi, hogy állítólag egy női alkalmazott jelentette fel Hornert, akinek a jövője emiatt erősen kérdéses a Red Bull F1-es csapatának élén.

Az ügy legfrissebb fejleményeit a heti Pitwallban is érintettük:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: