DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Még Russellt is hívogatják a Hamilton helyére pályázó F1-esek

George Russell szerint ő és Toto Wolff is sok megkeresést kap, de neki mindegy, hogy ki jön Hamilton helyére: ő a legjobb ellen versenyzik már két éve.

George Russell arról beszélt a Formula.hu részvételével mai sajtótájékoztatón a bahreini F1-es tesztnapon, hogy nemcsak Toto Wolff, de ő maga is kap telefonhívásokat az utóbbi időben azzal kapcsolatban, hogy ki legyen, ki lehetne a csapattársa 2025-ben, amikor Lewis Hamilton már a Ferrarinál fog vezetni.

„Ez a döntés Totóé (Wolff) és a vezetőségé. Beszélgettünk már erről, és amúgy is elég sokat voltam Totóval ezen a télen, szóval meglehetősen vicces volt látni a pilóták neveit felvillanni a telefonon” – utalt rá a brit, hogy látta, mely versenyzők jelentkeztek be Hamilton helyére.

f1-russell-mercedes-wolff-2024



„Még az én telefonomon is, én is kaptam hívásokat és üzeneteket, szóval elég érdekes volt. Csapatként jó lehetőségünk van, és jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy belevágjunk az új fejezetbe, miután Lewis és a Mercedes ennyi sikert ért el együtt” – tette hozzá.

Russell kérdésre arról is beszélt, hogy változott-e bármi a Hamilton-bejelentés után:

„Egyelőre a csapat dinamikája egyáltalán nem változott. Szerintem mindenki profi, mindenkinek megvan a maga dolga, a mérnökök motiváltak abban, hogy a lehető leggyorsabb autót produkálják, Lewis pedig továbbra is motivált abban, hogy a lehető legjobb munkát végezze. Szóval a csapaton belül nem változott semmi.”

 

Mindegy, hogy ki jön Hamilton helyett

Russellt megkérdezték arról is, hogy kit választana maga mellé csapattársnak, de azt válaszolta, hogy neki igazából mindegy, hogy Hamilton után kit kap a másik Mercedesbe.

„Nyilván érdekes hónapok lesznek, de az utóbbi két évben a valaha volt legjobb pilóta volt a csapattársam, szóval nem aggódom amiatt, hogy ki jön a helyére. Én a legjobbak ellen akarok versenyezni, mindegy, hogy veterán vagy fiatal pilótáról van szó, és az utóbbi két évben ez volt a helyzet.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: