DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Alonso az Aston Martin első F1-es győzelmére hajt

Nem sokkal ezelőtt hullt le a lepel az Aston Martin 2024-es versenyautójáról, melyet követően Fernando Alonso beszélt az idei esélyekről, valamint az előttük álló kihívásokról.

„Rendkívül boldog vagyok, hogy a második szezonomat kezdhetem meg az Aston Martin színeiben. Az idei év sokkal egyszerűbben indult, hiszen mindent jobban ismerek már a csapatnál és nem kell sok időt töltenünk például üléspróbával, ezáltal nagyobb fókuszt tudunk a teljesítményünk javítására fordítani. Remélhetőleg ismét egy eredményes szezonunk lesz” – mondta Alonso.

„Ami a felkészülést illeti, a december viszonylag nyugodt körülmények között telt, a karácsonyt Spanyolországban töltöttem a családdal. Januárban visszatértem az edzéshez, valamint igyekeztünk az utazásokat is minél inkább optimalizálni, hiszen az idei lesz a történelem leghosszabb F1-es szezonja. Mindezek miatt fontos, hogy az utazás terén is hatékonyak legyünk és minden versenyre fitten érkezzünk.” 



Alonso reméli, újabb lépést tudnak megtenni idei versenyautójukkal a megfelelő irányba.

„Az új autó nagyszerűen mutat, sokkal agresszívebb és szofisztikáltabb az elődjénél. Nem csak az autó külsején, hanem a kasztni alatt is vannak rendkívül érdekes, új megoldások. A tavalyi autón már sok dolgot kipróbáltunk 2024-re, így remélhetőlek gyorsabbak és kiegyensúlyozottabbak leszünk, mint tavaly.”

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

FORMULA 1 (@f1) által megosztott bejegyzés


„A bahreini teszten az lesz a fő célunk, hogy megértsük az autó működését és kipróbáljunk különböző beállításokat. Nagyon limitált az idő, amit teszteléssel tölthetünk, csupán másfél nap áll minden versenyző rendelkezésére. Fontos, hogy ne legyen problémánk a tesztek alatt és a lehető legtöbb kört tudjuk megtenni, ezzel hasznos adatokat gyűjtve a csapat számára.

„Az idei évre az a célunk, hogy megismételjük a tavalyi eredményeinket – vagy túlszárnyaljuk őket. Ez nem lesz egyszerű, mivel nagyon jó évünk volt 2023-ban. Minden versenyen ott akarunk lenni a pontszerző helyeken, illetve rendszeresen harcban akarunk lenni a dobogós helyekért. Nagyszerű lenne, ha meg tudnánk szerezni az Aston Martin első F1-es győzelmét, az pedig külön büszkeséggel töltene el, ha ezt a sikert én szállíthatnám a csapatnak" – tette hozzá Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: