DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Toro Rossót idéző színek: íme a VCARB 01

Megérkezett a Visa Cash App RB versenyautója: a Las Vegasban bemutatott F1-es versenygép neve VCARB 01 lett, a festése pedig a Toro Rosso-időkre hajaz.

Daniel Ricciardo és Yuki Tsunoda autóját a Super Bowl hetében, a legnagyobb amerikai sporteseménynek otthont adó városban leplezték le, amely jól mutatja a két névadó szponzor, a Visa és a Cash App szándékait. A különítményhez a névadók és néhány korábbi mellett új partnerek is csatlakoztak: ilyen például a napokban már bejelentett karóramárka, a Tudor, valamint a bemutató alkalmával bejelentett divatcég, a Hugo Boss.

 

A német divatcég szerepvállalása érdekes: augusztus elején úgy tűnt, hogy egy különleges üzleti konstrukció keretében megszerzik a faenzai csapatot (erről a Formula.hu elsőként számolt be), végül azonban a Hugo márkával, partnerként jelennek meg a különítménynél. A németországi Metzingenben székelő vállalat mostantól két alakulattal is szövetségben áll, az Aston Martin ugyanis a Boss márkát népszerűsíti.

0003 (1)



Sokáig kérdéses volt, hogy mi lesz az autó típusjele, a prezentáció alkalmával viszont erre is fény derült: a csapat belső kommunikációjában már eddig VCARB néven futott a kisebbik Red Bull-formáció, az autó kódjele ebből kifolyólag VCARB 01 lett. A színezet múltidéző, a jogelőd Toro Rosso festésére hajaz. Az új konstrukciót az egész mezőny árgus szemekkel figyeli: mivel a csapat az idei évtől szorosan együttműködik a tavalyi évadot domináló Red Bullal, ezért több rivális is attól tart, hogy a közös tulajdonosnak köszönhető szinergiák révén a Visa Cash App RB indokolatlanul nagyot léphet előre.

0007 (1)

A csapat vezetése is megújult: Franz Tost, az együttest a 2005-ös kezdete óta irányító osztrák szakember távozott, a helyét pedig a csapat korábbi versenymérnöke és sportigazgatója, a Ferrari sportigazgatói posztjáról visszacsábított Laurent Mekies örökölte meg. A francia szakember az osztrák Peter Bayerre együtt irányít, az osztrák szakember tavaly ősszel vezérigazgatóként csatlakozott a különítményhez. Bár mindketten jelen voltak Las Vegasban, az autóbemutató eseményen, meglepő módon a csapat kommünikéje nem tartalmazott nyilatkozatot se tőlük, sem pedig a két versenyzőtől.

0001

A prezentációra két sztárfellépőt is invitáltak, a VCARB 01 bemutatkozása alkalmából Kendrick Lamar és Baby Keem lépett színpadra. 

„Új partnereinkkel együtt arra törekszünk, hogy magasabbra tegyük a lécet, és a rajtrács elejére toljuk magunkat” – fogalmazta meg az idei évre kitűzött célt a 2023-as idényt a konstruktőri tabella 8. helyén záró formáció közleménye.

További képek galériánkban:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: