DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

„A Ferrarinál alá kell rendelni magad, és ez Hamiltonnak szokatlan lesz”

Egy korábbi F1-es pilóta szerint Maranellóban egy kicsit minden más, és csúnya vége lehet ez Lewis Hamilton karrierjének. Sok mindent kell megszoknia.

Hans-Joachim Stuck 81 F1-es futamon állt rajthoz a hetvenes években, sportautókkal és túraautókkal nyert több bajnokságot, két Le Mans-i 24 órást, és három 24 órást a Nürburgringen is behúzott. 

Őt kérdezte meg a német Eurosport arról, hogy mit gondol Lewis Hamilton Ferrarihoz igazolásáról, és rámutatott egy érdekes aspektusra:

„Hamiltonnak van egy különleges személyisége, de hogy képes lesz-e kezelni a Ferrari rendszerét, azt kíváncsian várom. Ott egy kicsit minden másképp működik, alá kell majd rendelnie magát, és nincs ehhez hozzászokva” – mondta Stuck.

f1-ferrari-monza-2023



„Ha a Ferrarinak vezetsz, akkor bekerülsz a történelemkönyvekbe, pláne akkor, ha hétszeres világbajnok lettél máshol. A Ferrari másképp működik, mint mondjuk a Red Bull, vagy a Mercedes. Ott nem te vagy a nagy személyiség, aki más csapatoknál lehetsz. A Ferrari Olaszország. A sajtó teljesen más, minden apróságot megírnak, nincsenek titkok, és ez teljesen új tapasztalat les Hamilton számára” – magyarázta az expilóta.

„Nyilván megnyerheti a nyolcadik vb-címét, de veszíthet is sokat, hiszen Leclerc-hez képest már nem ő a fiatalabb, és láttunk már olyat, hogy egy pilóta csapatot vált, de jön egy fiatal és kihívás elé állítja. Ha ott nyeri meg a nyolcadik címét, az nagy sztori lesz, de ez egy hosszú, és főleg nehéz út. Ha kikap Leclerc-től, az csúnya vége lenne a karrierjének.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: