DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

A svájci hatóság vizsgálódik a Stake F1 Team neve körül

Valamilyen büntetés kilátásba kerülhet a Sauber új identitása miatt Svájcban: a hazai törvényeket is megsértették az új névvel.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy bizonyos országokban alternatív csapatnevet fog használni a szezon során a Stake F1 Team, hiszen a Sauber új identitása egy szerencsejáték-reklámnak felel meg, amire sok helyen jogi akadályokba ütközik.

Alessandro Alunni Bravi csapatképviselő bejelentette, hogy ezekben az országokban a Kick nevet fogják majd használni, így oldanák fel ezt a csomót, a két nagy szponzor viszont Mészáros Sándor, a Formula.hu akkreditált újságírójának forrásai szerint a legnagyobb volumenű szponzorációs szerződés, ami 2024-re az F1-ben köttetett.

stake-5



A svájci SRF csatorna azonban azt jelentette, hogy nem elég csak „bizonyos országokban” más néven futni, ugyanis éppen Svájcban is tiltott a szerencsejáték és a fogadás reklámja, emiatt pedig az illetékes hatóság vizsgálatot is indított a csapattal szemben.

Az értesülés szerint nagyjából félmillió eurós büntetés lehet kilátásban a törvény megszegése miatt, és bár Bravi úgy fogalmazott, hogy minden törvényt számításba vettek, így a svájcit is (ezért sem Hinwilben, hanem Londonban tartották az autóbemutatót), de az SRF úgy tudja, hogy lehetnek ebből jogi bonyodalmak a folytatásban. Ugyan nem hirdetnek Svájcban, de a csapatlogó elég egyértelmű, és törvénysértőnek minősülhet.

Mészáros Sándor révén a Formula.hu is ott volt egyébként a Stake évnyitó/autóbemutató eseményén, az erről készült videónk megtekinthető a YouTube-csatornánkon:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: