DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

Sajtó: Máris megvan Horner utódjelöltje?

Német lapértesülések szerint pénteken tarthatják a felek meghallgatását a Red Bull F1-es főnökének ügyében, de már állítólag az esetleges utód is megvan.

Hétfőn mi is beszámoltunk róla, hogy több sajtóértesülés szerint is vizsgálat indult Christian Horner, a Red Bull F1-es csapatfőnöke ellen. A vizsgálat hátterében állítólag súlyos vádak állnak, amelyeket a holland De Telegraaf szerint egy alkalmazott fogalmazott meg Hornerrel szemben.

f1-horner-redbull-2



A Red Bull arról tájékoztatta a lapot, hogy tisztában vannak a vádakkal, és emiatt egy független belső vizsgálatot indítottak Horner „nem megfelelő viselkedése” miatt, amelyet egy külső szakértő végez. A vizsgálat jelenleg is tart, és ennek lezárultáig nem szeretnének további kommentárt fűzni az esethez, csak annyit, hogy nagyon komolyan veszik az ilyen ügyeket.

A német Auto Motor und Sport most arról számolt be, hogy értesüléseik szerint most pénteken, azaz február 9-én kerülhet sor az ügyben érintett felek meghallgatására. Az ügy lezárása sietős lehet a regnáló világbajnok gárdának, hiszen jövő csütörtökön esedékes a csapat- és autóbemutatójuk, amelyre nyilvánvalóan árnyékot vetne a Horner elleni vizsgálat.

f1-wheatley

A német lap úgy tudja, hogy noha a Red Bull részéről megadták az ártatlanság vélelmét Hornernek és például az F1 Bizottság tegnapi ülésén is részt vett csapatfőnökként, már meg is lehet az utódja arra az esetre, ha esetleg a külső szakértő bevonásával lezajló vizsgálat eredménye az lesz, hogy az 50 éves csapatvezető nem maradhat az energiaitalos gárda élén.

Az utód pedig nem kívülről érkezhet – pedig elérhető lenne a korábbi F1-es főnökök közül például Mattia Binotto, Otmar Szafnauer és Günther Steiner –, hanem házon belülről: az AMuS szerint a jelenlegi sportigazgató, Jonathan Wheatley vehetné át a posztot a Red Bull Racing 2005-ös létrejötte óta betöltő Hornertől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: