DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 19. szerda
F1

Hivatalos: Leclerc hosszabbított a Ferrarival

A Scuderia bejelentette, hogy megszületett a megállapodás, Leclerc újabb évekre elkötelezte magát Maranellóban.

230011-scuderia-ferrari-monaco-gp-thursday_resizeA Ferrari a közösségi oldalán jelentette be, hogy Charles Leclerc szerződéshosszabbítása megtörtént, a monacói F1-es pilóta marad Maranellóban.

Leclerc szerződése a 2024-es szezon végén járt volna le, és korábban már egészen gigantikus hosszúságú, és hatalmas összegről szóló kontraktust pletykáltak vele kapcsolatban. 

Érdekesség, hogy a Ferrari csak azt jelentette be, hogy Leclerc hosszabbított, azt egyelőre nem, hogy mennyi időre írt alá. A közlemény szövegéből csak annyi derül ki, hogy "további évekről" van szó. A korábbi pletykák egy 2029-ig terjedő megállapodásról szóltak.

Leclerc 2019 óta vezeti a Scuderia F1-es autót, az elmúlt öt szezonjában öt nagydíjat nyert meg és 23 pole-pozíciót szerzett, legjobb eredménye pedig a 2022-es év végi második helye volt eddig.

A pilótapiacról éppen nem sokkal korábban beszélgettünk a Formula Podcastben, érintettük a potenciális változásokat, a lehetséges forgatókönyveket. Leclerc bejelentése ezt nem módosítja. Itt hallgathatjátok meg a műsort:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: