DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Sainz: Az Audi garancia a sikerre

A Dakar-győzelem után már az F1-re koncentrál a gyártó, és Carlos Sainz szerint csak idő kérdése, hogy mikor arat ott is sikert.

Idősebb Carlos Sainz az Audinál töltötte az utóbbi három évet, múlt héten megnyerte a német márkával a Dakar Ralit, és ezzel kapcsolatban megkérdezték arról, hogy vajon fiának is javasolja-e, hogy igazoljon az F1-be 2026-ban megérkező gyártóhoz.

Az Audi már építi a csapatát, emiatt húzta át a Dakar-programot is, a Sainz családdal jó a viszony, a Ferrarinál versenyző ifjabb Carlos pedig jelenleg kifejezetten értékes, magasan jegyzett versenyzőnek számít, pont olyannak, akire az Audinak szüksége lenne.

Többször is szóba is került már, hogy ha nem újítja meg a 2024 végén lejáró szerződését Maranellóban, akkor ebben a projektben találhat otthonra – most az édesapja is erről beszélt:

sainz-ünnep



„Az Audi mindig garancia a sikerre. Tudom, hogy mennyire komolyan vesznek minden projektet, és azt is tudom, hogy mit jelent a gyakorlatban a híres német mentalitás a jó és a nem annyira jó oldalát tekintve is. De óriási tiszteletet kell tanúsítanunk a Volkswagen csoport és az Audi felé” – mondta a Dakar utáni sajtóbeszélgetésen.

„Tudjuk, hogy az F1 milyen speciális világ, és nagyon tisztelem az Audit. Az én szememben csak idő kérdése, hogy mikor lesznek sikeresek a száguldó cirkuszban. Természetesen Carlos házában van értelme arról beszélni, hogy mire mehet az Audi, már csak azért is, mert én hozzájuk tartozom.”

Az Audi Dakar-projektje után a gyártó több mérnöke is az F1-es istálló felé fordul, erről és sok minden másról is szó esett a Formula Podcast legutóbbi adásában:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: