DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„Norris kivételes, csak sokat gondolkodik magán”

Ez a véleménye a 2009-es F1-es világbajnok Jenson Buttonnak, akit már első napján lenyűgözte honfitársa – bár azt ő sem tudja, mikor nyerhet végre futamot.

A hetedik Formula-1-es idényére készül Lando Norris, akit annak ellenére is a mezőny legnagyobb tehetségei között tartanak számon, hogy eddig nem sikerült versenyt nyernie. Igaz, pole-pozíciója már van, s a dobogós helyezéseket is rendszeresen gyűjtögeti, amikor a McLaren arra alkalmas versenygépet bocsájt a rendelkezésére – ahogy az történt a 2023-as évad második felében is.

f1-norris-mclaren-2



Jó véleménnyel van a fiatal britről honfitársa, Jenson Button is, akit már az első F1-es napján lenyűgözött Norris – viszont a 2009-es világbajnok szerint van egy apró gyengesége is a McLaren versenyzőjének:

„Lando egy rendkívüli tehetség, tényleg az. Azóta figyelem, mióta először F1-es kormányt fogott a kezébe, ami Magyarországon történt, hiszen akkoriban annál a csapatnál versenyeztem. És lenyűgöző, mennyire gyorsan alkalmazkodott hozzá” – mesélte Button a Sky Sports kamerái előtt.

„Ugyanakkor sokat gondolkodik, és ez olykor árt neki, mert túlságosan sokat elemzi magát és aggódik azon, hogy nem elég jó. De az. Kivételes, és alig várom, hogy olyan technikában lássam, amellyel képes a győzelmekért harcolni. De nem tudom, mikor fog ez eljönni.”

f1-norris-mclaren-1

„Kemény ez így, amikor van egy ennyire domináns versenyző és csapat, hogy egyetlen srác nyerhet” – folytatta Button. „Ha tudod, hogy második lehetsz, az már egy jó kiindulási pont. De persze bízol benne, hogy ez nem megy így örökké. Nem fogja azért elhagyni a sportot, mert nem nyert futamot. Úgyhogy maradni fog, és továbbra is harcolni fog azért a győzelmekért, és nem fog elmúlni ez az akaraterő.”

„Így is le kell győznie a csapattársát. Le kell győznie a többi srácot a rajtrácson. Fájdalmas, amikor van egy ennyire domináns istálló ilyen sok éven át, de ez változni fog. Láthattuk, hogy a Mercedes esetén is megváltozott. Nem hittük, hogy bárki legyőzheti őket tíz éven belül, de mégis megtették: a Red Bull jött és legyőzte őket. Úgyhogy ez meg szokott történni.”

Button egyébként tudja, milyen érzés sokat várni az első Formula-1-es diadalra, hiszen annak idején ő is a hetedik idényében állhatott fel a dobogó legfelső fokára – éppen a Hungaroringen, az emlékezetes esős 2006-os Magyar Nagydíjon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: