DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Sainz kiszámíthatóbb Ferrarit akar

A tavalyi Ferrarin rendkívül nehéz volt megtalálni azt a beállítási tartományt, amelyben megfelelően működött az autó.

Az SF-23-ason igazán nehéznek bizonyult megtalálni a megfelelő beállításokat, amik mellett következesen és jól működött az autó, miközben versenyképes is tudott maradni. Leclerc és Sainz esetében is sokszor visszaütött, hogy ha gyorsak voltak az időmérőn, akkor a versenytempójuk nem volt elegendő, ha pedig már az időmérőn sem mentek kiemelkedően, akkor a versenyen nem is számolhattak győzelmi esélyekkel.



A Ferrari spanyol pilótája beszélt arról, hogy milyen autót szeretne csapatától a 2024-es szezonban: „Voltak olyan szóbeszédek, melyek szerint az én ízlésemre alakították a 2023-as autót, de hogy őszinte legyek, az SF-23 rengeteg fejfájást okozott nekem, Charles-nak és úgy összességében az egész csapatnak” – idézi Sainzt az As.

„Nehéz volt megérteni a viselkedését és nem szerettem vezetni. Sokat kellett változtatnom a vezetési stílusomon és rengeteg beállítást próbáltunk ki. Remélem, hogy a 2024-es autó már sokkal következetesebben fog reagálni a módosításokra és könnyebb lesz beállítani, valamint vezetni is” – tette hozzá Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: