DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Norris önkritikával hozza elő legjobbját

Lando Norrist sokszor azzal a kritikával illetik, hogy túl sokat ostorozza magát egy hiba miatt. A brit pilóta így tudja kihozni magából a legjobbját.

2023-ban sem tört meg Lando Norris nyeretlensége a Formula-1-ben, pedig tavaly is akadtak lehetőségei, hogy legalább megizzassza Max Verstappent, azonban ezekben az esetekben sokszor már az időmérőn jött a hiba a McLaren versenyzőjétől.

A brit maga is úgy gondolja, hogy Katarban a pályahatárok be nem tartásával eldobta magától a pole-t, de Austinban és Mexikóvárosban is komolyat hibázott.



„Minden alkalommal, mikor mérges vagyok magamra, hogy elrontottam a szombatot, mindenki azzal jön nekem, hogy »ne legyél már ilyen«, azonban általában az ezt követő napokon nyújtom a legjobbamat. Szóval nem azért csinálom ezt, mert úgy érzem, ezt kell csinálnom, hanem azért, mert így működöm.”

„Már a gokartos időkben is ilyen voltam, így nőttem fel, és így váltam azzá a versenyzővé, aki ma vagyok. S bár talán néha tényleg nem ez a legjobb módszer, amit csinálhatok és eltúlzom a dolgot, de frusztrál, hogy nem tudtam erős eredményt szállítani a csapatnak. Végül azonban emiatt vagyok képes visszaütni vasárnap.”

„Sosem féltem elismerni, ha hibáztam, ahogyan azt is észreveszem, ha épp jó napom vagy rossz napom van. Az esetek 95%-ában mindenesetre épp az ilyen önostorozásokat követően tudtam a legjobbamat nyújtani másnap a versenyeken. Amint beülök az autóba, ott viszont már úgy vagyok, hogy »rendben, lássuk mit tudok innen kihozni ebből«. Ezek voltak a legjobb versenyeim tavaly.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: