DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Vasseur: A Red Bull útját kell járnunk

Lezárult Frederic Vasseur első éve a Ferrari élén, aki sokat tanulmányozta a csapat működési elvét 2023-ban. Nagyobb bátorságot akar látni idén.

Első szezonját teljesítette a Ferrari F1-es csapatának élén Frederic Vasseur, akit az Alfa Romeótól hozott át a Scuderia, miután megköszönték Mattia Binotto több évtizdes munkáját. A francia csapatfőnök vezetésével a harmadik helyen zártak az olaszok, a Red Bull és a Mercedes mögött, de folyamatos fejlődést mutattak a szezon során, ami biztató lehet számukra a következő szezonra nézve.

A Red Bull a példa

Szezonközben szakítottak a saját koncepciójukkal, s inkább a Red Bull filozófiáját másolták le – a többiekkel egyetemben –, s egy győzelem össze is jött nekik a szezon második felében. Idén ettől többet szeretne Vasseur, aki szerint nemcsak az autó megjelenésében, de a stratégiai döntések meghozásában, a megbízhatóságban és az általános döntéshozásban is az energiaitalosok útját kell járniuk.



„Van egy csoport, aminek tagjai már évek óta együtt dolgoznak, aztán mikor megérkezel, meg kell értened, miként működnek, mielőtt bármiféle döntést hoznál” – kezdte Vasseur a Racing News 365-nek.

„2023-ban a munkám nagy részét az tette ki, hogy bátorítanom kellett a csapatot, hogy merjünk agresszívek lenni, vállaljunk kockázatokat és ne féljünk attól, hogy esetleg elbukunk. Azt érzem, hogy ez ügyben már előrébb léptünk.”

„Nem kell az az F1, mikor a három élcsapat közepes gumikon is bejutott a Q3-ba, azoknak az időknek már vége van. Manapság mindig a határon kell lennünk, és szerintem a Red Bull útját kell követnünk, akik a határokon táncolva is agresszív döntéseket hoznak. Mindenesetre az első évünkben tettünk egy jó lépést ebbe az irányba.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: