DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 14. vasárnap

F1 hírek

A Motorsport Világtanács döntései 2018-ról

A csütörtökön összeülő WMSC számos F1-re vonatkozó döntést hozott: kiderültek a halo töréstesztjének részletei, változik a szuperlicensz-pontrendszer és az utánpótlás-piramis, és így tovább.

részletek

Berger: Miért akar kiszállni a Red Bull?

Az osztrák expilóta nem érti, hogy honfitársa, a Red Bull első embere, Dietrich Mateschitz miért gondolkozik az F1-ből való kiszálláson, hiszen remek csapatai vannak.

részletek

Mercedes: Hamilton már csak elveszítheti

A Mercedesnél úgy vélik, ha minden a tervek szerint alakul, akkor Lewis Hamiltont önerőből már nem lehet megverni idén. De semmi káröröm, semmi ünneplés, még messze a vége, nem szabad bakot lőni.

részletek

A földrengés ellenére is lesz Mexikói Nagydíj

A természeti katasztrófa hatására felmerült, hogy a mexikóvárosi verseny elmaradhat október végén: a pálya azonban károk nélkül megúszta, nincs akadálya a futam megrendezésének.

részletek

Csapaton kívül is hisznek még Vettelben

Egyértelmű, hogy a Ferrari nem adja fel és a végsőkig harcolni fog a világbajnoki győzelemért és hisznek is Vettel sikerében. A Ferrarin kívül is akadnak olyanok, akik reálisnak tartják a német bajnoki címét.

részletek

A McLaren hasznára fog válni a Renault-nak

A McLaren nemrég megerősítette, hogy 2018-tól használt erőforrásuk minden elemében meg fog egyezni az anyacsapatéval, a franciáknak pedig nincs okuk hátrányba hozni leendő ügyfelüket.

részletek

A Renault egyszer el fogja hagyni a Red Bullt

A francia F1-es istálló ügyvezető igazgatója szerint előbb vagy utóbb el fog jönni az az idő, amikor az elmúlt tíz év egyik legsikeresebb partnerkapcsolata fel fog bomlani.

részletek

Az elején elment a McLaren-Honda kapcsolat

Eric Boullier szerint a McLaren-Honda három éves viszonya után a wokingi istállónak szinte az alapoktól kell majd újjáépítenie az arculatát. Bevallottan sokat ártott nekik a sikertelenség.

részletek

Villeneuve: A STR bakot lőtt a Hondával

A szingapúri hétvége több nagy volumenű eseménye közé tartozott a Toro Rosso bejelentése: a faenzaiak 2018-tól a Honda motorjait fogják használni, amit Jacques Villeneuve egyáltalán nem helyesel.

részletek

A McLaren tisztázta, szóba került-e a Ferrari

Bár a Mercedes volt az elsődleges vágyuk, a wokingi F1-es alakulat a Renault-nál kötött ki - hetekkel korábban azonban az is szóba került, hogy a Ferrari erőforrásait fogják megszerezni maguknak.

részletek

Massa: Rosszul döntöttem

Néha a legrutinosabb pilóták is képesek rossz döntést hozni, ha nincs elég idejük meggondolni. Felipe Massa elmondta véleményét a szingapúri történésekről, ahol több hibát is elkövetett. De nem ő volt az egyetlen.

részletek

A Renault a legjobb úton jár

A tavalyi év egyik negatív meglepetése volt, hogy a visszatérő gyári Renault istálló a sereghajtók között vívta harcait. A 2017-es tervekből minden megvalósult, sőt, kicsit túl is teljesített a csapat a Renault vezérpilótája szerint.

részletek