DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Szponzori változások jöhetnek a Ferrarinál és a McLarennél is

A maranellói elveszítheti egyik tőkeerős partnerét, a McLaren pedig új támogatóval gazdagodhat 2018-ra - ez utóbbi akár egy brazil ifjonc érkezését is maga után vonhatja.

A sportág két legrégebbi alakulatánál is jelentős változások történhetnek a tél folyamán, mely az egyik oldalon kedvezhet, a másikon viszont kevésbé: a Ferrarit 2010 óta évi 40 millió euróval támogató spanyol Banco Santander sajtóértesülések szerint nem hosszabbítja meg támogatását az alakulattal 2018-ra. A spanyol bank Fernando Alonsóval együtt érkezett Maranellóba, de annak ellenére is a fedélzeten maradt, hogy a pilóta nem tudott bajnokságot nyerni a csapattal, és 2014 végén távozott az istállótól.



A spanyol El Confidencial úgy tudja, hogy a Ferrari hajlott a partnerkapcsolat meghosszabbítására, a Santander azonban visszautasította az ajánlatot. Az elmúlt években szponzori pénzekben híján lévő McLarennél viszont éppen, hogy javulhat a helyzet: hozzájuk a Williams egykori támogatója, a Petrobras érkezhet – a brazil olajvállalat 1998 és 2016 között volt a grove-iak hivatalos üzemanyag-beszállítója és szponzora.

„Kereskedelmi szempontból remek negyedévünk van” – idézte az F1i.com Zak Brown, a McLaren vezérigazgatóját. „Két szponzorral is gazdagodtunk, melyeket még nem jelentettünk be, az emberek több nagyszerű márkát is láthatnak majd az autónkon 2018-ban” – tette hozzá az amerikai. A wokingiak tesztpilótája 2018-ban az a Lando Norris lesz, aki jövőre az F2-ben fog versenyezni a Carlinnál, Sergio Sette Camara társaként – a brazil sajtó úgy véli, hogy a Red Bull Junior Team egykori tagja is szerepet kaphat majd a McLarennél.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: