DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

„Tagadásban éltem majdnem öt évig” – Bottas a Mercedes-évekről

Valtteri Bottas szerint nehéz volt elfogadnia, hogy Hamilton egyszerűen gyorsabb nála, csak a legvégén tudta beismerni saját magának.

A Mercedesnél töltött éveiről kérdezte Valtteri Bottast a Motorsport, a Sauber jelenlegi versenyzője pedig nem kertelt, bevallotta, hogy rendkívül nehéz volt neki elfogadnia, hogy Lewis Hamilton egyszerűen jobb nála házon belül.

A finn öt évig, 2017 januárjáról 2021 végéig versenyzett a csillagosoknál, ez idő alatt Hamilton ötven futamot és négy egyéni vb-címet, míg Bottas tíz versenyt tudott megnyerni.

2023 British Grand Prix - Thursday-4_resize_1



„Tagadásban kell élni. Én majdnem öt évig voltam tagadásban, mert minden évben harcolni akartam a vb-címért, és hinnem kellett magamnak. Csak akkor vettem észre, hogy már jobban elfogadtam bizonyos dolgokat, amikor már tudtam, hogy távozom a csapattól” – idézi Bottast a Motorsport.

„Lewisszal csak az utolsó évben tudtam elfogadni, hogy egyenlő autókkal egy teljes szezonra vetítve szenvedtem ellene, és valószínűleg jobb nálam bizonyos területeken. Versenyzőként ezt beismerni magunknak elég nehéz” – tette hozzá.

„Elég nyílt megbeszélések voltak akkoriban a Mercedesnél, mindennel kapcsolatban tényeket és adatokat mutattak, amiket én is láthattam. Jól láthatóak voltak az átlagos különbségek az időmérőkön vagy a versenytempó terén, egyértelmű volt. Nem bánok semmit, mert a helyzetem elég trükkös volt azzal, hogy mindig csak egy évre szerződtem le: tudtam, hogy ha seggfej leszek, elég könnyen elveszíthetem az ülésem, mert mindig hozhattak volna mást.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: