DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Család helyett F1: Alonso nem bán semmit

Korábban nem gondolta volna, hogy 42 éves korában még nem lesznek gyerekei, ennek ellenére nem bánja, hogy annyi mindent feláldozott az F1-es karrierért.

Fernando Alonso saját bevallása szerint bő tíz éve nem futott ennyire erős szezont, mint 2023-ban, és bizony nehéz nem egyetérteni ezzel. A spanyol klasszis csapata, az Aston Martin saját weboldalán nyilatkozott arról, hogyan képes több mint két évtizednyi F1-es karrier után, 40 éves kora felett is fenntartani motivációját.

Mint a jövőre már újabb rekordot jelentő 21. királykategóriás szezonját kezdő veterán elmondta, ehhez kulcsfontosságú volt az, hogy az előző évtized végén két évre elhagyta a száguldó cirkuszt, hogy aztán újult erővel térjen vissza:

alonso



„Volt két két év kihagyásom 2019-ben és 2020-ban, s úgy érzem, ez mindent helyreállított. Feltöltődtem, és 2021-ben megújult motivációval tértem vissza, ami még most is kitart. Azt hiszem, e szünet nélkül nehéz lett volna szinten tartani a motivációt, az edzéseket és minden mást” – mondta Alonso, aki ezt követően az ő előrehajtó mentalitásról is beszélt:

„Nagyon versengő ember vagyok, szeretek célokat kitűzni magam elé. Végső soron nyerni akarok, ahogy mindannyian, de még akkor is, amikor ez valószínűtlennek tűnik, személyes kihívásokat tűzök ki magam elé: talán az első ötben lehetek képes helytállni, talán elérhetek egy dobogót. Ez rengeteg motivációt biztosít a számomra.”

Az Aston Martin pilótáját arról is megkérdezték, hogy kellett-e áldozatokat hoznia azért, hogy ilyen sokáig az F1-ben szerepelhessen. „Természetesen. Néha tudatosan hozol meg áldozatokat, néha pedig csak öt évvel később veszed észre őket. Lemondasz olyan dolgokról, amiket szeretnél csinálni, vagy nem látod olyan gyakran a családodat és barátaidat, mint szeretnéd.”

alonso-podium-zandvoort

„Nagyon családcentrikus ember vagyok” – folytatta a spanyol. „Szeretek időt tölteni a családommal. Régebben azt hittem, hogy életemnek ebben a szakaszában már családom és gyerekeim lesznek, meg minden ilyesmi, erre 42 éves vagyok és még nincsenek gyerekeim” – mondta Alonso, aki ennek ellenére nem bánta meg, hogy így alakult az élete:

„Azt csinálom, amit szeretek csinálni, amiben a legjobb vagyok, és a motorsporton kívül soha semmi mással nem próbálkoztam. Szóval, amikor reggel belenézek a tükörbe, elégedett vagyok azzal, aki vagyok, és azzal, amit csinálok. Sok áldozatot hoztam az F1-ért, de nem bántam meg semmit.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: