DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Vasseur: Nincs szükségem az elnök szavaira

Fred Vasseur napi szinten egyeztet a Ferrari vezetőségével, de nincs szüksége arra, hogy más mondja ki: nem lehetnek elégedettek a harmadik hellyel.

2022-vel ellentétben 2023-ban a Ferrari ismét megrendezte a hagyományos évzáró ünnepségét bizonyos kiválasztott sajtóorgánumok jelenlétében, és ezen az eseményen merült fel az a kérdés Fred Vasseur csapatfőnök felé, hogy mit szólt a Scuderia vezetősége az első itt töltött évéhez, az elért eredményekhez.

John Elkann elnök mellett Benedetto Vigna vezérigazgató neve került elő, hiszen Vasseur munkába állásakor azt hangsúlyozták a Ferrarinál, hogy Mattia Binottóval ellentétben a francia felett lesz egy felettes Vigna személyében.

f1-ferrari-vasseur-miami-2023



„Nem vártunk a szezon végéig azzal, hogy beszéljünk. A Ferrarinak megvan az az előnye, hogy napi megbeszéléseket tartunk, hiszen nem vagyunk messze Maranellóban. Senki nem lehet boldog a szezonunk elejével, túl sok megbízhatósági problémánk volt, és túl sok csalódást keltő teljesítményünk” – mondta Vasseur, aki hozzátette, hogy ő volt leginkább feszült ezek miatt.

„Azonban a csoport, a csapat reakciója, az, hogy képesek voltunk pole-pozíciókat szerezni, a szezon vége felé már szinte megszokott módon, és az, hogy a futamok bizonyos pontjain képesek voltunk Max ellen harcolni, az akkor is egy nagy előrelépés, ha nem vagyunk boldogok” – tette hozzá.

„Nincs szükségem arra, hogy Mr. Vigna vagy Mr. Elkann mondjon nekem valamit. Világos, hogy nem vagyok elégedett a harmadik hellyel, de több, mint elégedett vagyok a csapat reakciójával, és szerintem ez az érzés most mindenkiben ott van.”

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: