DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Hivatalos: megvan az AlphaTauri és a Sauber 2024-es neve

Napvilágot látott az FIA F1-es nevezési listája 2024-re, benne a hivatalos csapatnevekkel.

SI202309030279_resize



Hivatalosan is megérkezett az F1 2024-es nevezési listája, amely két kérdésre ad választ: hogy hogyan hívják a következő szezonban az utóbbi években AlphaTauri névre hallgató második számú Red Bull-csapatot, illetve hogy az Alfa Romeótól elkösző Sauber milyen névvel indul az előttünk álló idényben.

Nos, nagy változások végül a beharangozott hírek ellenére nem történtek: az AlphaTauri a Red Bull által többször kiemelt óriási identitásváltoztatás ellenére Scuderia AlphaTauri RB néven nevezett 2024-re, míg a Sauber neve Stake F1 Team Kick Sauber lett. Ahogy arról korábban már mi is írtunk, az AlphaTaurinál zajló átalakulás egyszerűen nem zárult le a nevezés beadásáig, így az istálló esetében ez a név mége nem tkinthető véglegesnek.

Amint arról beszámoltunk, a Saubernél a Kick az autó nevében is ott lesz majd.

Más érdemi változás nincs, az Aston Martin elhagyta a nevéből a Cognizantet, így Aston Martin Aramco Formula One Team néven indul az Oracle Red Bull Racing, a Mercedes-AMG Petronas Formula One Team, a Scuderia Ferrari, a McLaren Formula 1 Team, a BWT Alpine F1 Team, a Williams Racing, és a MoneyGram Haas F1 Team társaságában.

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: