DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Bottas egykörös időmérőt szeretne az F1-ben

Könnyebb autókra van szükség, de a lebonyolításon is lehetne dolgozni, Carlos Sainz pedig a pályákra hívta fel a figyelmet.

Az időmérős rendszer megváltoztatását szorgalmazná Valtteri Bottas: a Sauber veterán F1-es pilótája szerint a 2026-os szabályrendszer egy része tényleges előrelépést hozhat, de még mindig lenne min javítani, hogy jobbá tegyék a sportágat.

„Néhány problémás területet megcéloznak az újgenerációs autók, és szerintem könnyebbnek kell lenniük, mert az természetes módon javítja a versenyzést, de szerintem a formátummal, főleg a sprinthétvégékkel még lenne munka” – idézi a finn szavait a Racingnews365.com.

2023 Brazilian Grand Prix - Sunday-7_resize



„Mindig azt mondom, hogy az egykörös időmérő izgalmas lenne, azt össze kellene hangolni, és igen, egyesével meg lehetne nézni az autókat, az emberek mindenkit végig követhetnének. El tudjátok képzelni, hogy milyen mennyiségű gumit spórolnánk meg ezzel? Rengeteget használunk el egy hétvégén, és ha fenntarthatóbbá akarjuk tenni a sportot, akkor ez egy érv” – tette hozzá Bottas.

Abban a Ferrari pilótája, Carlos Sainz is egyetértett Bottasszal, hogy könnyebb, keskenyebb autókra van szükség, amelyeknél az aerodinamikát jobban szabályozhatják, mert így követhetnék könnyebben egymást a pilóták. Ő viszont a pályákat is felhozta:

„Szerintem a pályáknál is lehet erőfeszítéseket tenni, mert például amikor elmegyünk Sao Paulóba vagy Austinba, akkor ott egyszerűen jobban lehet előzni, mint máshol. Úgy gondolom, hogy a pályák tervezésénél, akár a jövő pályáinál, akár a már meglévők módosításainál figyelembe lehetne venni ezt” – mondta a spanyol.

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: