DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Ocon visszakapcsolja a harci üzemmódot

A balszerencsét hibáztatja az F1-es világbajnokság 10. helyének elbukásáért, de azt is tudja, hogy túl sok volt a pályán kívüli tevékenység – mondta Esteban Ocon a 2023-as évét értékelve.

Tény és való, hogy az Alpine versenyzőjét, Esteban Ocont jó néhány alkalommal sújtotta a balszerencse, és senki nem esett ki nála többször, s mindössze négy ponttal kapott ki csapattársától a világbajnokságban, mégis úgy tűnik, hogy kettőjük közül a szezon második felében egyértelműen Pierre Gasly volt a gyorsabb.

Amikor a szezonjáról kérdezték, Esteban Ocon úgy nyilatkozott, hogy felemás éve volt: „Volt benne néhány nagyon jó dolog, néhány nagyon jó lehetőséget sikerült kihasználni, de nem volt meg a konzisztencia. Túl sok kiesésem volt, azt hiszem, összesen kilenc, ami sokba került nekünk” – mondta, majd így folytatta:

ocon-katar



„Ha nincs a szingapúri váltóprobléma, az austini összeérés Oscarral, akkor a bajnokságban az első tízben lehettünk volna, és ez tényleg egy elpazarolt lehetőség” – fejtette ki Ocon, bár tegyük hozzá, 16 ponttal maradt el a tizedikként záró Lance Strolltól, így ha Pierre Gaslyt meg is előzte volna az említett kiesések nélkül, a tizedik helyhez ez kevés lehetett volna.

Ocon a 2024-es szezonra előre tekintve elmondta, hogy tervei szerint karácsony előtt egy héttel újra elkezdi az edzéseket: „Úgy gondolom, december 17-én visszatérek az edzéshez, s majdnem egy hétig, karácsonyig folytatom. Aztán január 2-ától az első tesztig újra kizárólag az edzésnek élek, úgy fogom csinálni, ahogyan 2022-ben is tettem, vagyis semmi magánélet, padlógáz van, csak a versenyzés van” – fogalmazta meg határozott terveit a francia, aki elmondása szerint „harci módba” kapcsol.

ocon-spielberg-2

„Idén sok különböző pályán kívüli aktivitásunk volt, de ez jövőre megváltozik. Visszatérek a harci üzemmódhoz, és teljesen a versenyzésre koncentrálok” – mondta, majd kicsit részletesebben kifejtette terveit a következő hetekre: „December 17-e előtt lesz a csapat karácsonyi bulija, aztán szimulátorozok, zajlanak a tesztelések, majd lesz pár napom, hogy láthassam a családomat, és a barátaimmal is eltölthetek egy kis időt” – zárta szavait a francia, aki pozitív hangulatban vonulhatott pihenőre, hiszen az élen zárta a szezon utolsó tesztnapját.

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es című szezonösszefoglaló album, valamint falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel vásárolhatóak meg!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: