DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Horner és Wolff: Hogyan készült a fotó?

Nekiszegezték a kérdést a két nagy F1-es rivális csapatfőnökének: a mosolygós fotó arról tanúskodik, hogy a színfalak mögött barátságot ápolnak?

A szezonzáró hétvége egyik legkülönlegesebb fotója kétségkívül az a kép volt, melyen az F1 két óriásának első embere, akik hosszú évek óta ádáz küzdelmet vívnak egymással, egymást átkarolva mosolyognak a kamerába. Ráadásul az 1996-os világbajnok Damon Hill azt is elárulta, hogy látta kettőjüket beszélgetni egymással, mielőtt a fotó elkészült.

wolff-horner-2023



Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét meg is kérdezték arról, hogy a színfalak mögött kettejük között húzódó barátságról tanúskodik-e a fotó. A brit csapatvezető kitérő választ adott: „Végsősoron tiszteletet kell tanúsítani a másik felé, és amit a Mercedes elért a domináns időszakuk alatt, az fenomenális volt, s ez még mindig egy fantasztikusan erős csapat.”

„A versenyzésnek a pályára kell korlátozódnia” – tette hozzá Horner, aki arra a kérdésre, hogy szeretne-e egy erősebb Mercedest látni a következő szezonban, gyorsan, vigyorogva válaszolt: „Nem igazán.”

horner-bad-boy

A fotóról nemcsak Hornert, hanem a nagy riválist, Toto Wolffot is megkérdezték, aki az osztrák OE24-nek nyilatkozva felidézte, hogyan is jött létre a fotó – ebben Horner feleségének is szerepe volt „A paddockból kifelé menet készült. Jó néhányan álltak együtt: Mark Mateschitz, az édesanyja és néhány ember, akit jól ismerek Csatlakoztam hozzájuk, és kellemesen elbeszélgettem Gerivel, így született a fotó.”

S hogy Wolff mit mondott arra, hogy barátok lennének-e Hornerrel? Nos, ő sem szeretett volna igennel válaszolni – ami egy ilyen kérdésre értelemszerűen magában foglalja a nemleges választ: „Barátok? Az utolsó kézfogásunk talán 2021-ben volt, az utolsó verseny előtt. De el kell ismerned a riválisaid eredményeit. Tisztelem a Red Bullt azért, amit elértek.”

torger-wolff

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es című szezonösszefoglaló album, valamint falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel vásárolhatóak meg!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: