DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Reagált az F1 az FIA Wolff-vizsgálatára

Az FIA Toto és Susie Wolff ügyében nyomoz, az F1 szerint viszont nincs itt semmi látnivaló: ők biztosak benne, hogy nem cserélnek információt a házastársak.

Amint arról beszámoltunk, az FIA vizsgálatot indított Toto és Susie Wolff kapcsán, miután előbbi olyan információt ejtett el az F1-es csapatfőnökök megbeszélésén, amelyet csak a FOM belső köreiből tudhatott és amelyről a többi F1-es csapatfőnök nem tudott; és mivel felesége, Susie az F1 Academy igazgatójaként a FOM alkalmazottja, ezért több csapatfőnök is szóvá tette az összeférhetetlenséget az FIA-nál.

Erre reagált most az F1 egy érdekes közleménnyel.

ATP_F1_8468_20230603_BARCELONA_Barni_resize_1



Az F1 vezetősége azt közölte, hogy az FIA közleményéhez nekik nincs közük, és ők teljes mértékben azt hiszik, hogy ezek a vádak hamisak, majd hangsúlyozták, hogy robusztus, szilárd procedúráik, folyamataik vannak arra, hogy különválasszák az információkat és a felelősséget az összeférhetetlenség elkerülsée érdekében.

Hozzátették, hogy biztosak abban, hogy az ő csapatukból senki (tehát Susie Wolff sem) adott át semmi engedély nélküli információt egyetlen csapatfőnöknek sem, és figyelmeztetnek mindenkit, hogy senkit ne vádoljanak ilyen súlyos tettel bizonyíték nélkül.

Hogy milyen procedúra gátolja meg azt, hogy egy férj és egy feleség megbeszélje egymás között a napi eseményeket, a tárgyalásokon elhangzottakat, azt nem részletezték.

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: