DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Vasseur: A túlzott optimizmus a Ferrari baja

Kemény szezonon van túl a Ferrari, az olaszok ugyanis annak ellenére, hogy a Red Bullon kívül egyedüliként tudtak futamot nyerni 2023-ban, nem tudták megszerezni a második helyet a bajnokságban.

Azt követően, hogy a 2022-es szezont a második helyen zárta a pontversenyben a Scuderia és még a Red Bull kihívói is voltak a szezon első felében, idén már csak harmadikként zárták a konstruktőri világbajnokságot.

Mattia Binotto a hosszú sikertelenséget követően 2023-ra már nem kapta meg a bizalmat a vezetőségtől, és Frederic Vasseur vette át a csapat irányítását. A jó indulattal is csak erős közepesnek mondható kezdést követően a nyári szünet után voltak ígéretes versenyei a csapatnak, Szingapúrban pedig Sainzcal versenyt is nyert a Ferrari.



Vasseur a Formula.hu jelenlétében ismerte el, hogy talán egy kicsit magasak voltak velük szemben az elvárások.

„Szerintem az emberek irreálisan sokat vártak tőlünk idén is, mikor megkezdődött a szezon. Mi persze már az első bahreini körök, sőt a szimulátoros tesztek után tudtuk, hogy hányadán állunk. Ugyanakkor az, amit mindenképp magunkkal viszünk a következő évre, az a csapat reakciója. Dzsiddában, Miamiban és Spanyolországban is majdnem leköröztek bennünket, sőt még Zandvoortban is, ami nem is volt annyira régen.”

„Azóta óriási lépést tettünk előre, ami ígéretes jövőképet vetít elénk. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy jövőre ott leszünk az elejében. Senki sem tudja, mi lesz jövőre. Lehet, hogy mi találunk egy másodpercet, de mások másfelet, aztán majd hülyének néznek bennünket, hogy ígérgettünk. Viszont ha a többiek csak öt tizedet találnak, akkor mi leszünk a hősök…”

„Nem szeretnék túlzóan optimista lenni, mert minden bizonnyal ez volt a legnagyobb problémánk az idei szezonban is. Pusztán magunkra kell koncentrálnunk, és nem foglalkozhatunk a bajnokság megnyerésével egészen addig a pontig, amíg meg nem nyertük azt valóban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: