DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

A Mercedes csapatfotóján látszik a probléma

Lewis Hamilton továbbra sem elégedett a nők, színesbőrűek és más alulreprezentált csoportok F1-es jelenlétével, de érzi a Hamilton Bizottság első eredményeit.

A Mercedes három évvel ezelőtt indította el az Accelerate 25 nevű programot azzal a céllal, hogy 2025 végére 25%-ra növelje az alulreprezentált háttérű alkalmazottak arányát. A program egyik élharcosa, Lewis Hamilton elmondása szerint bár vannak már eredmények, a Mercedes csapatfotójára ránézve pontosan érezte, hogy még nincs minden rendben…

hamilton-abu-3



„Ez egy hosszú folyamat, mely igazából itt kezdődött el 2019-ben” – nyilatkozta Hamilton még Abu Dhabiban. „Csináltunk egy csapatfotót, és ha ránézek, azt gondolom, hogy a fenébe is, még mindig rengeteg dolgunk van. Például csak három színesbőrű ember van rajta, de sokkal több a nő. Az elmozdulás közel sem akkora 2019-hez képest, mint kellene.”

Hamilton 2020-ban létrehozta a Hamilton Bizottságot, hogy megvizsgálja, miért vannak bizonyos csoportok alulreprezentálva a motorsportban, és hogyan lehetne ezt orvosolni. Ezt követően ő és a Mercedes elindította az Ignite jótékonysági szervezetet, hogy a csoportok fiataljai körében népszerűsítse a tudományt, a technológiát, az oktatást és a matematikát.

mercedes-csapatfoto

A szóban forgó fénykép

A hétszeres világbajnok leszögezte, hogy kezdi látni ezeknek az erőfeszítései első gyümölcseit: „Az általam végzett munka valójában a gyerekeket célozza meg, hogy egészen az alapoktól induljunk. Nagyon jó volt látni, hogy végre összeállt a csapat, és hogy kezdünk valódi hatást elérni. És ez igazán büszkévé tesz.”

Hamilton így folytatta: „Amikor Austinban voltunk, eljöttek a gyerekek, az összes fiatal nő, Angliában pedig egy igazán változatos gyerekcsoport jött el. Nagyon jó érzés abban a helyzetben lenni, hogy ezek a gyerekek előtt meg tudtuk nyitni az ajtót, hogy lássák a lehetőségeket, hogy felkeltsük az érdeklődésüket és olyan álmaik szülessenek, amelyekről talán nem is gondolták volna, hogy lehetségesek” – mondta, majd hozzátette: „Szóval izgatott vagyok a jövő miatt. De még hosszú az út előttünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: