DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Sainz csalódottan megy téli szünetre

Csalódottan fejezte be a 2023-as szezont Carlos Sainz, miután nem tudta megszerezni a konstruktőri második helyet a Ferrari a Mercedestől.

A spanyol versenyző az egyéni pontverseny negyedik helyezettjeként érkezett meg Abu Dhabiba, ám a csalódást keltő szezonzáró hétvége után csupán hetedikként zárta az idei évet a Ferrari versenyzője, aki a szezon nagy részét csapattársa előtt töltötte, végül mégis mögötte zárt.

Emellett a Ferrari sem tudta elkapni a Mercedes a konstruktőri bajnokság második pozíciójáért zajló csatában, ami annak is köszönhető, hogy az utolsó négy verseny egyikén sem tudok a dobogón zárni a spanyol.



Miközben Leclerc a második helyet szerezte meg a szezonzáró futamon, Sainz csak a mezőny végéről rajtolhatott, s a Ferrari gyenge stratégiájának köszönhetően még hátrébb is fejezte be azt, mint ahonnan indult.

Sainz őszintén értékelte a szezont

A spanyol Abu Dhabiban elmondta, hogy nem azon az egy hétvégén ment el a szezon vége számára: „Ez az utolsó verseny és az egész hétvége, na meg a Las Vegas-i hétvége sem úgy sikerült, ahogyan be szerettük volna fejezni a szezont. Egyértelműen csalódottak vagyunk.”

„Nagyon kevéskén múlt, hogy a miénk legyen a konstruktőri második hely, de nem sikerült elérnünk, így le kell ülnünk és rá kell jönnünk, hogy mit csinálhattunk volna másképp. Nem éreztem jól magam az autóban ezen a hétvégén és a tempónk sem volt meg valamiért” – summázta az utolsó versenyét Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: