DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Egyáltalán nem számítottam első sorra” – Leclerc autója egyszer csak életre kelt

Sainz a Q1-ben kiesett, csapattársa küszködött még a Q3 elején is, egy új szett azonban az első sorba repítette a monacói F1-est. Egyetlen cél számít Abu Dhabiban: legyőzni a Mercedest.

A csapattárs, Carlos Sainz csupán a 16. rajtkockába kvalifikált: a szoros Q1-es szakaszban még Charles Leclerc is csupán tizedikként jutott tovább. Nem tűnt biztatónak a Ferrari helyzete, a Q3-ban azonban meglepetés született: az időmérő végén felugrott a második helyre, erős utolsó szektora révén csupán 0,139 másodpercet tett ki lemaradása Max Verstappenhez képest.

„Az igazat megvallva, az eddigi hétvégénket tekintve egyáltalán nem számítottam erre” – nyilatkozta a kvalifikáció leintése után Leclerc: a monacói leggyorsabbként zárta a második szabadedzést, ennek ellenére sem tűnt úgy, hogy a Ferrari megismétli az elmúlt nagydíjhétvégéken mutatott formáját.

„Tudtam, hogy az utolsó körömön mindent, abszolút mindent össze kell raknom. És sikerült is. Az utolsó kanyarban kicsit túlzottan meg is csúsztam, de szerintem mindenkivel ez történt. Szóval nagyon örülök a második helynek. A Q1-ben és Q2-ben még a továbbjutás miatt aggódtam, végül pedig első sorban végeztem. Csodálatos!” – nyilatkozta lelkesen Leclerc, aki alatt váratlanul kelt életre a Ferrari.



„Bizonyos okból az autó működési tartománya nagyon szűk, amikor használt gumin voltunk, mint a Q3 elején, hiába a nagyon jó kör, az utolsók közt voltunk. Aztán feltettük az új gumit, és minden életre kelt, nagyszerű volt az érzet, és egy újabb erős körrel az első sorban találtam magam. Nagyon örülök ennek, de nagy meglepetésként ért” – mondta a versenyző.

Csak a Mercedesre figyel a futamon

A Mercedes előnye a konstruktőri bajnokság második helyén a harmadik Ferrarihoz képest Las Vegasban mindössze négy pontra olvadt el – a csapatban most mindenki erre a harcra összpontosít, nyilatkozatában Leclerc nem is ejtett szót Verstappen esetleges megtámadásáról.

„Remélem, jól fog alakulni, a cél legyőzni őket a konstruktőri bajnokságban, ezért bízom benne, hogy Carlos is jól fog rajtolni, és csatlakozik hozzám a harcban. Próbálunk mindkét autóval a két Mercedes előtt végezni és a konstruktőri második hellyel hazamenni. Csak ez számít ezen a hétvégén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: