DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Sargeant nem látja akadályát a maradásnak

Bár elismerte, hogy még ő sem tudja, hogy megtarthatja-e 2024-re is a Williams ülését az F1-ben, az amerikai úgy érzi, eleget fejlődött az utóbbi futamokon.

Hosszú hetek egyetlen nyitott kérdés van a 2024-es Formula-1-es mezőnyt illetően: Logan Sargeant maradhat-e a Williams második versenyzője Alexander Albon mellett? Az amerikai pilóta alatt különösen ősz elején inoghatott az ülés, amikor egymást követően több hibát is elkövetett, miközben a tempója nem igazán látszott közeledni a brit-thai kollégájához.

A grove-i istálló vezetése és James Vowles csapatfőnök ugyanakkor mindvégig kiállt Sargeant mellett: többször is hangsúlyozta, hogy ők látják a fejlődést az újonc pilótánál, azt csupán elfeledik az autótörései, valamint kiemelték azt is fontos szempontként, hogy a saját akadémiájuk neveltje az amerikai.

f1-sargeant-williams_1



Az elmúlt időszakban még jobban megnövekedtek Sargeant maradásának esélyei, hiszen a két felröppent jelölt közül Felipe Drugovich marad az Aston Martin kötelékeiben teszt- és tartalékpilótaként, míg Mick Schumacher a minap igazolt az Alpine WEC-projektjébe (miközben a Mercedes tartalékosi szerepkörét is megtartja).

Mindezen biztató fejlemények ellenére a Williams egyelőre nem tett bejelentést (holott a szezon végét jelölték meg a döntés határidejének), és maga a pilóta is némileg bizonytalanul, de bizakodva fogalmazott Abu Dhabiban a sajtótájékoztatón, amikor a Formula.hu jelenlétében arról kérdezték, hogy jövőre is a rajtrácson láthatjuk-e:

„Jó kérdés. Hogy őszinte legyek, nem tudom. De ami engem illet, én csak versenyről versenyre haladok. Úgy érzem, vezetési szempontból minden egyre jobbá bált az előző nem tudom, hány forduló során. Egyszerűen csak próbálom a lehető legjobban végezni a munkámat. És úgy gondolom, ahogy az utóbbi időben mentek a dolgok, én nem látok problémát.”

f1-sargeant-williams-vegas

Las Vegas volt az F1-es fénypont

Bár Sargeant épp egyik hazai futamán, Austinban szerezte meg első pontját az F1-ben, mégsem azt, hanem a múlt heti Las Vegas-i időmérőt jelölte meg a debütáló idénye csúcspontjaként, amikor a harmadik sorba kvalifikált a Williamsszel (igaz, másnap egészen a 16. helyig csúszott hátra a futamon az egykiállásos taktikája révén):

„Egyértelműen a Las Vegas-i időmérőt választanám. Végre sikerült összeraknám a három etapot. Ez nagyon klassz volt. Nyilván segített a tény, hogy gyors autónk volt Vegasban. De egyértelműen ez volt a fénypont.”

Arra a kérdésre pedig, hogy mi volt a legfőbb tanulsága az F1-es újoncévnek, így felelt a pilóta: „Számomra a legnagyobb az volt, hogy milyen szintű erőfeszítést kell tenni abba, hogy képes legyek magas szinten teljesíteni minden nap. Ahogy Oscar is elmondta, egy közepesen átlagos nappal is elboldogulhatsz a juniorszériákban, akkor is ott lehetsz az elejében, itt viszont nem ez a helyzet. Itt minden arról szól, hogy folyamatosan, napról napra magas szinten teljesíts.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: