DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

„Elég frusztráló…” – a gumikon ment el Albon versenye

Egy darabig úgy tűnt, dupla pontszerzésnek örülhet a Williams Las Vegasban, Alexander Albon szemében azonban hamar szertefoszlott a remény az abroncsainak köszönhetően.

Ígéretesen indult a Williams Las Vegas-i Nagydíja: a brit istálló két versenyzője a harmadik sort foglalta el a rajtnál és sokáig stabilan az első tízben haladtak, a végén azonban pont nélkül távoztak a futamról. Alexander Albon tartotta magát tovább a párosból, a brit-thai pilótán azonban autója nagyszerű egyenesbeli sebessége sem segített, csupán a 12. helyen futott be a leintéskor.

„Nem tudom, mit tehettem volna másképp, vissza kell néznem a futamot, hogy lássam, hogy alakult így végül. Szerintem nem ment olyan rosszul a versenyünk, amikor viszont jött az a biztonsági autós fázis a futam közepén, az előttünk állóak kaptak egy ingyen kiállást, a mögöttünk lévők pedig úgy döntöttek, ők is kimennek a bokszba. Végül a használt abroncsokon harcoltam a többiek ellen, akik friss gumikon voltak.”

„Egy darabig még tudtam kezelni a saját futamomat, amikor viszont elkezdtek megelőzni, jobban kellett nyomnom, ez pedig nagyon megterhelte az abroncsokat. Sokkal jobban koptak a gumik, elfékeztem magam, és ugyan a végére újra életre keltek, a versenyünknek akkor már vége volt. Elég frusztráló” – nyilatkozta a futam után Albon.



Bizakodva érkezett a Williams Las Vegasba látva az autójuk végsebességét az egyenesekben, a remek kvalifikáció után azonban a gumikezelés okozta Albon vesztét a futamon.

„Voltak azért pozitívumok bőven. Az időmérő például egyértelműen az volt, de pont emiatt a futam rosszabbul sikerült. Már a kvalifikáción életre keltettük a gumikat, és ez fel is tűnt a futam eleji újraindításkor, sokkal jobb volt a tapadásom mindenkinél. Ez akkor ugyan jó dolog volt addig az egy körig, viszont azt jelezte, hogy sokkal melegebbek voltak az abroncsaink, mint a többieké. A lényeg, hogy egyik riválisunk sem szerzett ma pontot” – zárta értékelését a Williams versenyzője.

Egy fordulóval a szezon vége előtt a konstruktőri bajnokság hetedik helyén áll a brit gárda, hét ponttal megelőzve az őket üldöző AlphaTaurit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: