DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Wolff: Úgyse nézné senki, holnap már nem is beszélünk erről

Meglehetősen furcsa véleményt fogalmazott meg Toto Wolff a Las Vegas-i botránnyal kapcsolatban: szerinte ez semmiség, a Liberty jó munkát végzett.

Nem értett egyet Fred Vasseur kifakadásával („elfogadhatatlan az, hogy a pálya hibája miatt tönkretettük Carlos szabadedzéseit, és egy vagyonba kerül”, stb) Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője, aki szerint túl nagy feneket kerítenek annak, hogy kilenc perc után meg kellett szakítani az első gyakorlást Las Vegasban a veszélyessé váló és autókat törő aknafedelek miatt.

„Ez nem monokli az F1-nek, ez semmi. Nem teljesítünk egy szabadedzést és senki sem fog erről beszélni holnap. Teljességgel nevetséges, hogy erről beszélünk egy kib*zott csatornafedél rossz rögzítése miatt” – mondta Wolff a sajtótájékoztatón.

f1-wolff-mercedes



Itt azért annyit tegyünk hozzá, hogy nem egy, hanem nagyon sok csatornafedél bizonyult alkalmatlannak a versenyzésre és nemcsak az első, de jó eséllyel a második szabadedzés is kárát látja annak a vadonatúj városi pályán.

„Volt már ilyen, ez semmi, ez az első szabadedzés. Értékeljük az embereket, akik felállították ezt a nagydíjat, amivel nagyobbá tették a sportot, mint eddig volt. A Liberty hihetetlen munkát végzett és nem szabadna háborogni azért, mert az első szabadedzésen nem volt jól lerögzítve egy fedél.”

„Az autó megsérült, ez tényleg komoly baj Carlos számára és veszélyessé válhatott volna a helyzet. Szóval az FIA-tól a pályáig mindenkinek elemeznie kell, hogy hogyan kerülhetjük el ezt a jövőben. De monokliról beszélni csütörtök este… amúgy sem nézi senki az első edzést Európában” – tette hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: