DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Megerősítve: 11-kor kezdődik a második F1-es szabadedzés

Ocon autójával elkészült az Alpine, Sainz viszont nem tud részt venni a szabadedzésen a Ferrarival.

Helyi idő szerint hajnali 2 órakor magyar idő szerint délelőtt 11 órakor veheti kezdetét a Las Vegas-i Nagydíj második szabadedzése, legalábbis az FIA dokumentumai között megjelent a stewardok programmódosító határozata.

Abban az is szerepel, hogy a helyi idő szerint péntek este 20:30-kor kezdődő FP3 és a további menetrend nem érintett, ez a szabadedzés viszont a tervek szerint 60 helyett 90 percre nyúlik majd.

F_HAD88WgAAu4kR



Egy-két probléma azért még lehet: a beton száradása kritikus, hiszen azzal kezelték a kérdéses, nagyjából harminc csatornafedelet és nem kockáztathatják, hogy megismétlődik az, ami az első szabadedzésen történt.

Emellett túl nagy az időkülönbség az első két edzés között, a szabályok szerint így már az összes csapat együttes beleegyezése szükséges a program lebonyolításához.

A hírek szerint egyébként Carlos Sainz természetesen nem tud részt venni a gyakorláson, az Alpine viszont elkészült Esteban Ocon autójával, a francia ott lehet az edzésen. Ezzel együtt minden pilóta rendkívül fáradt lesz amiatt, hogy ezekben a hajnali órákban kell vezetniük, majd némi alvás után csúcsformát mutassanak a következő napon is.

Hogy mi történt eddig, arról ebben a cikkünkben számoltunk be!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: