DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

„Senkivel sem cserélnék helyet” – Leclerc-nek a Ferrari már a családja

Charles Leclerc szerint jó irányba fejleszt a Ferrari, és mindig arról álmodott, hogy világbajnok lesz a csapattal az F1-ben: kitart emellett..

Az ESPN-nek adott hosszabb interjút Charles Leclerc, és ebből a beszélgetésből két témát is érdemes kiemelni: egyrészt a Ferrarihoz fűződő viszonyáról, másrészt az F1 aktuális helyzetéről és a Scuderia fejlesztéseiről is érdekes dolgokat mondott.

A tavalyi egyéni második monacói ebben a szezonban jelentősen visszaesett, a pole-pozíciók és extra időmérős teljesítmények nem igazán váltak pontokká és jelenleg csapattársa, Carlos Sainz mögött foglal helyet a tabellán – bár ebben benne van az austini kizárása és az interlagosi felvezető körben történt műszaki hibája is, ezek nélkül jó eséllyel már a spanyol előtt lehetne.

Az autó fejlődése egyértelmű, de az is az, hogy ez még közel sem elég – így gondolja ezt Leclerc is.

f1-leclerc-ferrari-2023



„Elég sokat fejlődtünk, főleg a szezon második felében. A nyári szünet után tényleg nagy lépésekben haladtunk előre az autónk megértésével, ami pozitív lépés a jövőre és a jövőbeli fejlesztésekre vonatkozóan” – mondta a pilóta.

„Ez pozitív, de közben az is igaz, hogy ez egy csalódást keltő szezon. Tavaly másodikak lettünk mindkét bajnokságban, idén az volt a cél, hogy nyerjünk, és ahol most tartunk, az nem az, amiért küzdünk. Idén láttunk két csapatot nagy lépést tenni, az év elején az Aston Martint és mostanában a McLarent. Ez önbizalmat ad nekünk is, hogy ezeket a nagy lépéseket meg lehet tenni, de pontosan meg kell értenünk, hogy miből fakadnak a problémáink” – magyarázta Leclerc.

„Úgy hisszük, hogy értjük, de amíg nincs kész az autó és nem látjuk a nagy fejlődést, addig nehéz mit jósolni. Ráadásul itt minden relatív, más autók ellen harcolunk, és sok minden függ attól, hogy mások mit találnak. Ha a Red Bull talál valamit megint, akkor jövőre is jobb lesz. Én személy szerint magabiztos vagyok a fejlesztési irányunk miatt, és biztos vagyok benne, hogy ez már jövőre is ki fog fizetődni” – tette hozzá.

 

A Ferrari az élete

Leclerc gyerekkora óta a Scuderia versenyzője, hiszen az olaszok juniorja volt, velük került fel az F1-be, és bár 2024 végén lejár a jelenlegi szerződése a csapattal, de nem úgy tűnik, hogy a távozáson gondolkodna.

„Mindig arról álmodtan, hogy F1-es pilóta legyek és még inkább arról, hogy a Ferrarival tehessem ezt meg. Illetve éppen tegnap mondta nekem valaki, hogy az életem negyedét a Ferrari családjában töltöttem, ami elég sok, és elég jól jellemez is engem. Sok embert megismerünk a csapatnál, megértjük, hogy mennyit jelent nekik itt dolgozni, és hogy mennyire fontos nekik a győzelem. Tudom, mert én is így érzek, olyan gyorsan akarok nyerni, amennyire csak lehetséges. Ez most már tényleg családi érzés, sok éve vagyok itt akár versenyzőként, akár akadémistaként még előtte. Sok évet töltöttünk együtt és világbajnokként szeretném zárni ezt a küldetést.”

aa7d4569-cc56-4032-919f-10fe585db04b

Hozzátette: nem akar más autóba ülni akkor sem, ha az lenne a gyorsabb.

„Nem igazán gondolom ezt, mert a Ferrari olyan különleges, hogy én senkivel sem cserélnék helyet a rajtrácson. Hogy bajnokságot akarok nyerni? Természetesen, ahogy mindenki más is, de hogy helyet akarok-e cserélni bárkivel… nem, nem akarok.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: