DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

„Nem lesz két egyforma kör” – ezt várja Vegastól Alonso

Folyamatosan javuló pálya és változó tapadás: ezt várja a vegasi hétvégétől Fernando Alonso, aki szerint az autóban lévő magabiztosság lesz majd a lényeg.

A szerdai sajtónapon úgy fogalmazott a spanyol, hogy a speciális körülmények miatt minden körben javulni fog a pálya, és fontos lesz, hogy meglegyen a kellő önbizalom, csak úgy lehet majd jó eredményt elérni ezen a hétvégén.

„Ez egy utcai pálya, ahol nagyon alacsony a leszorítóerő, és rendkívül fontos lesz, hogy úgy összességében az autóban, és a féktávokon meglegyen a kellő magabiztosság. A pályán lévő körülmények miatt, és mert nincsenek más kategóriák ezen a hétvégén, szerintem a pálya folyamatosan javulni fog, nagyobb mértékben, mint általában” – mondta Alonso.

f1-alonso-aston-vegas



„Ez lesz a kihívás mindenki számára, szerintem nem lesz két egyforma kör majd a hétvége során. Minden kör egy kicsit jobb lesz majd, mint az előző, az első szabadedzéstől kezdve a futam utolsó köréig. Ehhez kell majd alkalmazkodnunk, és a folyamatosan változó tapadás jelenti a kihívást.”

 

2024-re dolgozik az Aston Martin

Brazíliában bravúros teljesítményt nyújtott a csapat, Alonso végül a dobogóra is odaért vasárnap, de most nem vár hasonlót – a hosszú egyenes és a kis leszorítóerő miatt inkább monzai specifikációkat látunk majd, úgyhogy ezúttal nem feltétlenül az aktuális eredmény lesz számukra a legfontosabb.

„Itt és Abu Dhabiban is az lesz a fontos, hogy megértsük az autónkat. Austin és Mexikó fájdalmas volt, de hasznos is ebből a szempontból, hogy jobban kiismerjük a 2024-es autónkat. Meglátjuk, hogyan megy ez most, de szerintem nehéz  hétvégénk lesz a hosszú egyenesek miatt.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: