DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

„Maxnak mindenre van válasza…” – Norris

Újabb második helyet zsebelt be Lando Norris a Sao Pauló-i Nagydíjon. A brit elégedetten értékelt a futam után, tudja, hogy ennél többre jelenleg nincs esélye.

Kiemelkedett a mezőnyből, Max Verstappentől azonban elmaradt a Lando Norris, aki hatodik második helyezését szerezte meg az idei szezonban. A szombati sprintet pole-pozícióból kezdő McLaren-pilóta a rajtnál dobta el első helyét tegnap Verstappennel szemben, ma viszont óriási kezdést produkált, a hatodik helyről indulva az első kanyarban már a második volt.

„Nagyon örülök, nem igazán mehetett volna ennél jobban. A legfőbb dolog, hogy tegnaphoz hasonlóan ma is erős volt a tempónk, az első rajtom pedig nagyon jól sikerült, a hatodik helyről a másodikig jöttem fel. Az egy pozitív meglepetés volt, tegnaphoz képest szerettem volna ezen javítani, sikerült is. Összességében elégedett vagyok, jelenleg ennél jobbra nincs esélyem” – értékelt a leintés után a versenyző.



 

A piros zászlós megszakítást követő második rajt után pár körön keresztül úgy tűnt, Norris még a vezetést is átveheti a Red Bull hollandjától, végül azonban be kellett érnie a dobogó középső fokával.

„Vannak néha pillanatok, amikor életre kelnek a gumik és tudom keményebben nyomni, de Maxnak sajnos mindig mindenre van válasza… A szél kicsit megnehezítette a dolgunkat, de a második hely egy jó eredmény, Max pedig nagyszerű versenyt futott” – zárta értékelését a brit versenyző, aki a legutóbbi hat futamból négyszer a második helyen végzett, ezzel pedig már az ötödik a bajnoki pontállásban Fernando Alonso mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: