DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 26. szerda
F1

„Szörnyű kör volt” – szoros versenyt vár a pole-ból Verstappen

A rajtelső szerint a gumikezelés lesz a fő tényező Sao Pauló-i Nagydíjon: Verstappen a tavalyi kudarc után csupán második F1-es győzelmét szerezheti Sao Paulóban.

Pont akkor végzett először az eredménylista első helyén a Sao Pauló-i Nagydíj péntekjén Max Verstappen, amikor az számított: a Q3-ban. Az egyetlen szabadedzés 16. helye után a Q1-ben egy Mercedes, a Q2-ben egy McLaren mögött lett második. A megérkező vihar által megszakított utolsó szakaszban időben rakta össze 1:10,727-es gyorskörét, amellyel két Leclerc-siker után megszerezte szezonja 11. rajtelsőségét.

„Nem tudtuk, mikor érkezik meg, de gondoltuk, hogy meg fog érkezni az időmérőn. Ez őrült időjárás” – beszélt arról Verstappen a leszakadó eső miatt bokszépületben tartott hivatalos interjú során, milyen sötétült el az ég és érkezett meg a viharos szél. „Charles-ral épp arról beszéltünk, hogy szörnyűnek éreztük a körünket.”



„Nem tudom, szerintem a szél iránya változott meg és erősödött meg nagyon, ezért vesztettünk ennyit. Nagyon hektikus volt az utolsó kör” – mondta el a holland, aki hét tizeddel volt lassabb, mint a leggyorsabb Norris a Q2-ben.

Jobb lesz a Red Bull, mint tavaly volt

Az időmérő során a Red Bull, a Ferrari, a McLaren és a Mercedes pilótái váltották egymást a legjobb helyeken, de hosszú idő után az Aston Martin is közel volt – hasonlóra számít Verstappen is.

„Úgy néz ki, mindannyian nagyon közel állunk egymáshoz. Ezt láttuk a kvalifikáción és ugyanerre számítok a futamon is. Itt nagy gumikopás jellemző, ennek menedzselése lesz a lényeg. Tavaly ez nem sikerült, de úgy gondolom, idén kicsit jobbak leszünk” – mondta a 2023-ban csak hatodikként végző Verstappen.

A háromszoros világbajnok csupán másodszor szerzett pole-pozíciót Brazíliában, az egyedüli alkalommal 2019-ben sikerült neki – négy éve szerezte egyetlen győzelmét is a Sao Pauló-i Nagydíjon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: